Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση καταγράφηκε το 1998, τραγουδώντας ένα «κρυφό» κομμάτι στον δίσκο των Cracker «Gentleman’s blues». Τα βλέμματα του μουσικόφιλου κοινού στράφηκαν πάνω της όταν η Λόρα Περγκολίτσι κυκλοφόρησε το δεύτερό της άλμπουμ –πρώτο ήταν το «Heart-shaped scar» –με τίτλο «Suburban sprawl & alcohol» το 2004.

Η LP, όπως είναι το συμπτυγμένο όνομά της, χρειάστηκε μια δεκαετία για να αποκτήσει τη φήμη ώστε να μπορεί να σταθεί ξανά στην Τεχνόπολη σήμερα –πριν ακόμη κλείσει χρόνο από εκείνη την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Εχει άλλωστε στα μπαγκάζια της τα ισχυρά της όπλα: τις επιτυχίες της –με ξεχωριστή θέση φυσικά να καταλαμβάνει το «Lost on you». Αυτό το κομμάτι ήταν μέσα στο άλμπουμ «Death valley», δίπλα στα «Strange» και «Other people», δείγματα της δυνατής τραγουδοποιίας της.

H αμερικανίδα καλλιτέχνις έχει δώσει τραγούδια της στη Χάιντι Μόνταγκ και σε ποπ σταρ όπως η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Ριάνα. Σήμερα όμως θα αναδειχθούν όλες οι αρετές της και θα επιχειρήσει να κλέψει ξανά τις εντυπώσεις με το ανδρόγυνο στυλ της και την ξεχωριστή φωνή της. Ισως και να φανεί πώς «καταγράφηκε» στη μουσική της η επιρροή της από τους μεγάλους συγγραφείς όπως ο Τζέιμς Μπόλντουιν που έχει μελετήσει. Η εικόνα της Ελλάδας είχε φτάσει σε εκείνη πριν αποκτήσει θαυμαστές εδώ. Η πρώην σύντροφός της ήταν Ελληνίδα και, όπως μας είπε, περιέγραφε τη χώρα «ως το πιο όμορφο μέρος του κόσμου με τους πιο ωραίους ανθρώπους! Και είχε δίκιο».
Τι θυμάστε από την πρώτη εμφάνισή σας στην Ελλάδα;

Η πρώτη φορά στην Τεχνόπολη ήταν για μένα μοναδική εμπειρία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα έπαιζα μπροστά σε τόσο κόσμο (σ.σ. πήγαν στη συναυλία περισσότεροι από 6.000). Ηταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή! Αγαπώ την Ελλάδα και πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
Οι καλλιτέχνες λένε ότι δημιουργούν γιατί «έχουν μέσα τους μια ανείπωτη ιστορία» να πουν. Ισχύει αυτό για σας; Υπάρχει κάποια στιγμή που θα θέλατε να την αφηγηθείτε;

Πιστεύω ότι όλοι προσπαθούμε πάντα να «σκαλίσουμε» και να καταλάβουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, από πού ήρθαμε και πού πηγαίνουμε. Νιώθω τυχερή για τις δυσκολίες που συνάντησα νωρίς στη ζωή μου γιατί με βοήθησαν να την κατανοήσω. Οταν τις αντιμετώπιζα δεν μπορούσα να σκεφτώ έτσι. Ομως ο χρόνος που περνά μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε. Οποτε, ναι, θα συνεχίσω να «βουτάω» μέσα μου και να βρίσκω ξανά τον εαυτό μου.
Με ποιο στοιχείο σας δεν έχετε καταφέρει ακόμη να συμφιλιωθείτε και γιατί;

Βρίσκομαι σε διαρκή προσπάθεια για να καταφέρω να γίνομαι κάθε μέρα πιο καλοσυνάτη και εκλεπτυσμένη!.