Η ομάδα τους ονομάζεται «Γάιδαρος Αμολητός». Κι αυτό διότι – όπως εξηγούν – τα έχουν…πάρει με το χάλι που επικρατεί σε πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, πλατείες και ελεύθερους χώρους στην περιοχή των Βριλησσίων. Θέλουν δηλαδή να συνετίσουν τους «αμολητούς γαϊδάρους» που παρκάρουν όπου γουστάρουν και καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια αδιαφορώντας για πεζούς, ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, εγκύους, ηλικιωμένους, ανθρώπους που μετακινούνται με ποδήλατο.

Η κίνηση «gaidaros amolitos» ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες και το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποίησε την πρώτη της δράση στα Βριλήσσια επί της Λεωφόρου Πεντέλης αλλά και σε σημεία επί της οδού Γράμμου. Σε διάστημα δύο ωρών οι ακτιβιστές παρατήρησαν αρκετές γαϊδουριές – όπως λένε – από την πλευρά των οδηγών. «Σε εκείνες τις περιπτώσεις που θεωρήσαμε υπερβολικές κολλήσαμε τα αυτοκόλλητα μας. Στις πιο «light» γαϊδουριές τοποθετήσαμε το ενημερωτικό μας φυλλάδιο και παράλληλα ενημερώσαμε πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς στην περιοχή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν συνολικά θετική!» αναφέρουν οι πολίτες που συμμετέχουν στη δράση.

Η επόμενη δράση τους έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 12.30 επί της οδού Αγίου Αντωνίου.

Τι διεκδικούν:

-Ανοιχτά πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους

-Προτεραιότητα στις διαβάσεις

-Επαρκείς χώρους για αμαξίδια και καρότσια

Το αυτοκόλλητο που κολλούν στα οχήματα οι άνθρωποι της δράσης gaidarosamolitos

Τι θα κάνουν:

-Οργανωμένο αστικό ακτιβισμό διεκδικώντας με δυναμικό τρόπο το χώρο που τους ανήκει.

-Θα κολλούν αυτοκόλλητα «ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΑΜΟΛΗΤΟΣ» σε σημεία όπου δεν προκαλεί ζημιά στη βαφή και μόνο στα αυτοκίνητα ή σε όποιο άλλο όχημα εμποδίζει με το παρκάρισμα του

-Θα δημοσιεύουν τις εμπειρίες τους και τα χειρότερα στιγμιότυπα των «Αμολητών Γαϊδάρων» στο Facebook και στο blog της ομάδας Gaidaros Amolitos.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση