Την ευκαιρία να του δίδεται καθημερινή άδεια διάρκειας δύο ωρών από τις φυλακές ώστε να μεταβαίνει στη φάρμα του για να αρμέγει τα ζώα του, ζήτησε ο 48χρονος φερόμενος εμπρηστής που συνελήφθη από την Αστυνομία για την καταστροφική πυρκαγιά στους Καπέδες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε ο 48χρονος κτηνοτρόφος, η αστυνομία ζήτησε την οκταήμερη κράτησή του, αίτημα για το οποίο ο ίδιος δεν υπέβαλε ένσταση.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος απασχόλησε επανειλημμένα τις αρχές είναι ύποπτος για τέσσερα αδικήματα, τρία εκ των οποίων έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου και αφορούν απειλές, δημόσια εξύβριση και παράνομη είσοδο σε δάσος.

Παγούρι με βενζίνη

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, τα ζώα του 48χρονου κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία έβοσκαν χωρίς επίβλεψη στο δάσος των Καπέδων, προκαλώντας καταστροφές.

Η τέταρτη κατηγορία αφορά εμπρησμό του δάσους των Καπέδων στις 20 του ίδιου μήνα. Μετά την μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του, ο ύποπτος συνελήφθη και από έρευνα που έγινε στο κοπάδι του, εντοπίστηκε παγούρι με βενζίνη το οποίο παραλήφθηκε από τις αρχές και θα σταλεί μαζί με τα ρούχα που φορούσε για επιστημονικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητεί τον εργάτη του 48χρονου, ο οποίος όπως ανέφερε η ανακρίτρια της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου, ειδοποίησε τον ύποπτο ότι υπήρχε φωτιά στο δάσος.

Το δικαστήριο ενέκρινε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, ωστόσο εισάκουσε και το αίτημά του έτσι ώστε να μεταφέρεται στο κοπάδι του καθημερινά υπό αστυνομική φρούρηση.

Πηγή: Πολίτης