Ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής ενός ξενοδοχείου συνελήφθησαν στην Ινδία αφού μια νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι 40 άνδρες την βίαζαν επί τέσσερις ημέρες στην επιχείρησή τους.

Η 22χρονη εξήγησε στην αστυνομία ότι μια γνωστή της υποσχέθηκε ότι θα της έβρισκε δουλειά στο ξενοδοχείο αυτό, στο κρατίδιο Χαριάνα, στη βόρεια Ινδία. Όμως αντί να την προσλάβουν, την κράτησαν αιχμάλωτη, την νάρκωσαν και την βίαζαν, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Ρατζεντάρ Κουμάρ Μίνα.

Τρεις κατώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα γιατί επέδειξαν αμέλεια και «δεν ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για αυτήν την ευαίσθητη υπόθεση», πρόσθεσε.

Η νέα αυτή υπόθεση έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην Ινδία. Περίπου 110 βιασμοί καταγγέλονται καθημερινά στις αρχές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στις αρχές της εβδομάδα συνελήφθησαν 17 άνδρες που κατηγορούνται ότι βίαζαν επί πολλές εβδομάδες ένα 11χρονο κοριτσάκι.

Το 2012, ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μιας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προκάλεσε σοκ στην Ινδία και σε όλον τον κόσμο. Στις αρχές Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καταδίκασε σε θάνατο τρεις άνδρες για την υπόθεση αυτή.