Για τους Κόκκινους Διάβολους αυτή θα είναι η 21η παρουσία τους σε τελικό του Κυπέλλου – ισοφαρίζουν το ρεκόρ της Αρσεναλ – και πρώτη από το 2018. Με δώδεκα τρόπαια βρίσκονται στη δεύτερη θέση της ιστορικής κατάταξης πίσω από τους Κανονιέρηδες (14), ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιό της στη διοργάνωση παίζοντας για 12η φορά στον τελικό.

Η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ και διεκδικεί το δεύτερο φετινό της τρόπαιο. Η πρωταθλήτρια Σίτι ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ιντερ.

Στις φετινές αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου μοιράστηκαν τις νίκες. Στο Ετιχαντ η Σίτι νίκησε με 6-3, έχοντας προηγηθεί με 4-0 στο 44′ και 6-1 στο 72′ με τους Χάαλαντ και Φόντεν να πετυχαίνουν χατ τρικ. Στον δεύτερο γύρο η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 σε ένα ματς στο οποίο οι Πολίτες είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Να σημειωθεί πως στο τρόπαιο έχει χαραχθεί ήδη το πρώτο συνθετικό, «Μάντσεστερ» και απομένει το δεύτερο: Σίτι ή Γιουνάιτεντ;