Τον φάκελο «πολυϊδιοκτησίας» ΠΑΟΚ – Ξάνθης (ξανα)παίρνει σήμερα (15.00) στα χέρια της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η ίδια Επιτροπή που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου είχε απορρίψει τις εφέσεις των δύο ΠΑΕ, επιβεβαιώνοντας με την απόφασή της πως το σκάνδαλο που ταρακούνησε το ελληνικό ποδόσφαιρο για μήνες είναι υπαρκτό. Ηταν επί της ουσίας το τρίτο δικαστικό «σώμα» που κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και το Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λιγκ.

Η ιστορία γνωστή, χιλιοειπωμένη και κυρίως άκρως επιβαρυντική για τις δύο ΠΑΕ μέσα από σειρά οικονομικών συναλλαγών που επιβεβαιώθηκαν. Πρόσωπο-κλειδί ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη. Ενας πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα που βρέθηκε ξαφνικά με εκατομμύρια ευρώ στα χέρια και μέσω μιας εταιρείας της οικογένειας Σαββίδη εξαγόρασε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης αφήνοντας στους τέως ιδιοκτήτες τη χρήση τους!   

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 7 βαθμών για την υπόθεση. Θα υποβιβάζονταν άμεσα αν η κυβέρνηση με άρον-άρον «φωτογραφική» τροπολογία δεν άλλαζε τον αθλητικό νόμο. Η Ξάνθη κράτησε την ποινή της. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS διεκδικώντας… χρόνο. Δεν ζήτησε από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο να τον αθωώσει. Ζήτησε να τον «δικάσει» με τους δικούς του νόμους. Ανάμεσα σε όσα υποστήριξε προέβαλε πως «η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης». Το CAS λοιπόν δεν θέλησε να δώσει λύση. Εστειλε το μπαλάκι… πίσω. Την υπόθεση ξανά στην Επιτροπή της ΕΠΟ. Και μέχρι την εκδίκασή της, τους επτά βαθμούς τιμωρίας πίσω στο «σακούλι» του ΠΑΟΚ. Το ελβετικό δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του τον Ιούνιο. Γιατί φτάσαμε στον Δεκέμβριο προκειμένου να ανοίξει εκ νέου αυτός ο φάκελος; Διότι έπειτα από μια σειρά από παράξενα γεγονότα τα μέλη της Επιτροπής παραιτήθηκαν. Η ΕΠΟ σύστησε εκ νέου την Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες. Και σήμερα ανοίγει ξανά αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί – όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα «δικαστήρια» – με αφαίρεση βαθμών τότε η ποινή του θα επιβληθεί στην τρέχουσα βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.