Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε ξανά (διάστρεμμα στον αστράγαλο, αμφίβολος για το πέμπτο ματς), αλλά ο Κρις Μίντλεντον έπαιξε και για αυτόν και οι Μιλγουόκι Μπακς νικώντας στην παράταση 118-115 το Μαϊάμι μείωσαν σε 3-1, παραμένοντας «ζωντανοί» στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.
«Μπήκε στο ματς για να μας βοηθήσει και παλέψαμε για αυτόν. Ο Γιάννης ήταν πέρυσι MVP και πρέπει να κερδίσει κι εφέτος το βραβείο. Θα παλεύουμε σε κάθε αγώνα», είπε ο Κρις Μίντλεντον που τέλειωσε το ματς με 36 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, οκτώ ασίστ και δύο κλεψίματα. Ο Αντετοκούνμπο όσο διάστημα αγωνίστηκε είχε 19 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, ενώ καθοριστικά σουτ τριών πόντων σημείωσαν οι Λόπες (14π.) και Χιλ (12π.). Για το Μαϊάμι, ο Αντεμπάγιο είχε 26 πόντους, 12 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ.
«Δεν θα έπρεπε να επηρεάσει εμάς, αλλά πιστεύω ότι χαλαρώσαμε λίγο μετά τον τραυματισμό του Γιάννη» υποστήριξε ο Τζίμι Μπάτλερ «Ηταν όλα άσχημα». Οι ΛΑ Λέικερς με πρωταγωνιστές τους ΛεΜπρον Τζέιμς και Αντονι Ντέιβις επικράτησαν 117-109 των Χιούστον Ρόκετς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Ο ΛεΜπρόν έφτασε τις χίλιες νίκες στο ΝΒΑ, είχε εμφάνιση κοντά στο triple double (28 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα). Ο Ντέιβις, τέλειωσε το ματς με 24 πόντους και δέκα ριμπάουντ. Για τους Ρόκετς, ο Χάρντεν είχε 27 πόντους.







