Ινκόγκνιτο συνεχίζει να παραμένει το μέλλον του Λιονέλ Μέσι εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων. Η πρόβλεψη του αργεντινού δημοσιογράφου Μάρτιν Αρεβάλο του τηλεοπτικού σταθμού TyC – είναι αυτός που πρώτος αποκάλυψε το περίφημο φαξ που έστειλε ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα ζητώντας να φύγει από την ομάδα- πως κατά 90% ο αρχηγός των Μπλαουγκράνα θα παραμείνει στο Καμπ Νου, σε συνδυασμό με μια δήλωση του Χόρχε Μέσι, έβαλε φωτιά στη φημολογία πως ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης.

Ο πατέρας και μάνατζερ του Λέο, Χόρχε Μέσι συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου συμφωνώντας πως διαφωνούν. Φαίνεται ωστόσο πως η πλευρά Μέσι αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο σύλλογος της Καταλωνίας έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση.

Σε χθεσινή ερώτηση δημοσιογράφου του «Deportes Cuatro» στον Χόρχε Μέσι αν υπάρχει πιθανότητα ο γιος του να παραμείνει έναν ακόμα χρόνο στο Καμπ Νου και να φύγει ελεύθερος το 2021, εκείνος απάντησε «ναι». Στη συνέχεια προέβη σε διορθωτική δήλωση λέγοντας πως είπε «δεν ξέρω».

Σε κάθε περίπτωση ο Χόρχε Μέσι δεν απέρριψε την περίπτωση ο διάσημος γιος του να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Το μεσημέρι Χόρχε και Λέο γευμάτισαν στο σπίτι του τελευταίου συζητώντας ταυτόχρονα την περίπτωση ο αρχηγός της Μπάρτσα να παραμείνει στην ομάδα.

Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή διέρρευσε πως παραμένει αμετακίνητος στο αίτημά του να φύγει. Ωστόσο από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα δεν υποχωρεί και ζητεί 700 εκατ. ευρώ, όσα προβλέπει η ρήτρα του Μέσι, ο Αργεντινός πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρει ομάδα που θα αναμειχθεί σε μια δικαστική διαμάχη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσει ο Μέσι τη δική του εκδοχή στα γεγονότα και πιθανόν να ανακοινώσει επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι με την καριέρα του.

Εξελίξεις υπάρχουν όμως και για τους συμπρωταγωνιστές της σαπουνόπερας «Μέσι». Ο Λουίς Σουάρες πέρασε το χθεσινό του απόγευμα παίζοντας παντλ με τον Μέσι στο σπίτι του τελευταίου, τα έχει βρει σε όλα με τη Γιουβέντους αλλά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή (η Μπάρτσα θα λάβει ένα συμβολικό ποσό) θα πρέπει να γράψει εξετάσεις για να μπορεί να αγωνιστεί ως κοινοτικός (η σύζυγός του έχει ιταλικό διαβατήριο). Ο Ουρουγουανός επικοινώνησε επίσης με τον αρχηγό της Βέκια Σινιόρα Τζόρτζιο Κιελίνι για να λυθεί κάθε παρεξήγηση μετά το περιστατικό με τη δαγκωματιά σε αγώνα του Μουντιάλ της Βραζιλίας.