Αγαπημένα τραγούδια, δημοφιλείς άριες και γνωστές μελωδίες από οπερέτες και μιούζικαλ πλημμύρισαν την πόλη του Πειραιά από τη Μαρίνα Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο, καθώς 21 λυρικοί καλλιτέχνες συμμετείχαν στην πρωτότυπη υπαίθρια συναυλία με την οποία άνοιξαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η συναυλία (μια δράση που διοργάνωσε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) ξεκίνησε λίγο πριν από τη δύση του ήλιου από τα τείχη στη Μαρίνα Ζέας και ολοκληρώθηκε το ηλιοβασίλεμα στην πλατεία Αλεξάνδρας. Θεατές όλων των ηλικιών παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι  τους καλλιτέχνες που σε προβλήτες, σε βάρκες και άλλα τοπόσημα της περιοχής τούς αιφνιδίαζαν με την παρουσία τους.  Παρόντες στον μουσικό περίπατο ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης.

 Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Ο δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας άνοιξαν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Πειραιά με αυτή την πρωτότυπη υπαίθρια δράση, σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές της πόλης μας, η οποία προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου. Από τη Μαρίνα Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, 21 λυρικοί καλλιτέχνες δημιούργησαν μια μουσική σκυταλοδρομία εντυπωσιάζοντας όλους όσοι την παρακολούθησαν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση του κόσμου και θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρη Γιοβανίδη και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που με το πηγαίο ταλέντο τους δημιούργησαν στην πόλη μας μια μεγάλη μουσική «αγκαλιά». Παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, υλοποιώντας εκδηλώσεις και δράσεις υψηλού επιπέδου. Ο πολιτισμός στην πόλη μας θα παραμείνει ζωντανός και ο Πειραιάς θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας».

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  Λευτέρης Γιοβανίδης σημείωσε: «Ηταν συγκινητικό και ευχάριστη έκπληξη μετά από μια πιεσμένη περίοδο για όλους, με την πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώσαμε, της καραντίνας, να μπορέσουμε το Σάββατο βράδυ να ζήσουμε μια βραδιά πολιτισμού. Ο πολιτισμός αποστολή έχει να ευφραίνει την ψυχή του ανθρώπου, κι αυτό συνέβη, με ασφάλεια πάντα, στην υπέροχη εσπλανάδα του Πασαλιμανιού. Ετσι, σαν μια ευχή, όλο αυτό που ζούμε σύντομα να γίνει ανάμνηση και να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε κοντά όλοι μαζί».   

Στην υπαίθρια συναυλία συμμετείχαν οι βαρύτονοι Μαρίνος Ταρνανάς, Γιάννης Σελητσανιώτης, Μιχάλης Ψύρρας, Διονύσης Τσαντίνης, οι σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μαρία Κατριβέση, Anna Maier, Λητώ Μεσσήνη, Μυρτώ Μποκολίνη, Ελένη Σταμίδου, Φωτεινή Κωστοπούλου, οι μετζοσοπράνο Μιράντα Μακρυνιώτη, Ντίνα Στράνη, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Αναστασία Κότσαλη, ο μπάσος Γιώργος Ρούπας, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, οι τενόροι Γιάννης Φίλιας, Βασίλης Καβάγιας.