Φως στο πότε και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αναμένεται να φέρει η σημερινή τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League, με τις ομάδες να έχουν ήδη ετοιμάσει ορισμένα σχέδια και να είναι έτοιμες να τα καταθέσουν. Και το τούνελ να έχει στην άκρη του ένα φως που δίπλα του γράφει Μάιος. Τότε – κορωνοϊού επιτρέποντος – αναμένεται να επιστρέψουν οι σύλλογοι στις προπονήσεις και να μπουν στο γήπεδο ώστε να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Εχοντας όλοι συστάσεις από τους γυμναστές και τους προπονητές των ομάδων τους, όσον αφορά στην προετοιμασία που θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση, οι ιθύνοντες των συλλόγων θα θέσουν επί τάπητος όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Με την ευχή, φυσικά, να πάνε όλα καλά με την πανδημία και αυτή να επιτρέψει την επιστροφή στη δράση.

Το πλάνο είναι να αρχίσουν οι προπονήσεις στις αρχές του Μαΐου και να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο για τη σέντρα είτε το διήμερο 23-24 Μαΐου είτε μια εβδομάδα μετά, δηλαδή 30-31 Μαΐου. Με στόχο να ολοκληρωθούν τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου. Διάστημα, δηλαδή, περίπου 45-50 ημερών για να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά και οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου με τους τελικούς. Αυτό είναι το πρώτο πλάνο που θα τεθεί προς συζήτηση σήμερα και ίσως υπάρξει και επαφή της Λίγκας με την κυβέρνηση.

Ενα επιπλέον ζήτημα είναι και τα τηλεοπτικά, με τη NOVA να μη θέλει πολλά παιχνίδια μεσοβδόμαδα, ωστόσο αυτό θα αναλυθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Και θα κριθεί από το πότε θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν οι ομάδες ξανά στο γήπεδο και πόσος χρόνος θα απομένει έως το… deadline. Αν το πρωτάθλημα επανεκκινήσει είτε το τελευταίο, είτε το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το πιθανότερο είναι να δούμε 7-8 αγωνιστικές τα Σαββατοκύριακα και λιγότερες ως εμβόλιμες.