Run the lake στη Βουλιαγμένη

Με μότο «Τρέχω και προσφέρω» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου οι λάτρεις του τρεξίματος δίνουν ραντεβού στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 10 χλμ. για ενηλίκους, 5 χλμ. για εφήβους και ενηλίκους, ενώ τα παιδιά 8-14 ετών θα τρέξουν 2 χλμ. Ολοι θα κινηθούν περιμετρικά της θάλασσας απολαμβάνοντας το τοπίο. Ο αγώνας έχει κοινωνική διάσταση, αφού μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές και τις χορηγίες θα διατεθεί σε φιλανθρωπικά σωματεία. Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, τρόφιμα και βιβλία). Οι τερματίσαντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν δωρεάν στα ιαματικά νερά της λίμνης. Οι δηλώσεις γίνονται στη σελίδα www.runthelake.gr.

32ος γύρος της Αθήνας

Ο μεγαλύτερος λαϊκός μαζικός αγώνας δρόμου της πόλης διοργανώνεται και φέτος την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Ο γύρος της Αθήνας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τρέξουν ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα στα ωραιότερα κτίρια και μνημεία της Αθήνας χωρίς χρονομέτρηση, μόνο για τη χαρά της άθλησης. Φέτος η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνουν και οι τερματισμοί. Οι δύο διαθέσιμες διαδρομές είναι 5 και 10 χιλιομέτρων. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές είναι διαθέσιμες στο www.opanda.gr, ενώ αύριο θα πραγματοποιούνται εγγραφές στη γραμματεία της Πλατείας Συντάγματος.

3o Olympic Stadium Run

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά έρχεται την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το Olympic Stadium Run στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, ενώ για τα παιδιά θα υπάρχει μικρότερη διαδρομή 2 χιλιομέτρων. Τρέχοντας οι δρομείς θα περάσουν μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του ΟΑΚΑ όπως είναι η Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο κ.λπ. Οι εγγραφές κοστίζουν 5 ευρώ και είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.olympicstadiumrun.gr. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην οργάνωση Μάχη, για τα αυτοάνοσα νοσήματα.