Αν και είναι ξενόφερτο «έθιμο» στην ελληνική δρομική κοινότητα, είναι ωστόσο πολύ γουστόζικο. Συνδυάζει την ελαφρότητα των Χριστουγέννων με το τρέξιμο και τους κοινωφελείς σκοπούς. Γι’ αυτό και τα Santa Runs επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά ανά την Ελλάδα, φιλοδοξώντας να ντύσουν στα κόκκινα μικρούς και μεγάλους και να τους βγάλουν στους δρόμους για καλό σκοπό.

Τον κύκλο των Santa Runs ανοίγει η διοργάνωση που σύστησε στους Αθηναίους το αγιοβασιλιάτικο τρέξιμο. Το Santa Run Athens λοιπόν υπόσχεται να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, μετακομίζοντας στα βόρεια! Με αφετηρία και τερματισμό το Holmes Place Maroussi (Αγίου Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο), με σκουφιά και στολές, εορταστικοί δρομείς θα διασχίσουν μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων χωρίς χρονομέτρηση αλλά με πολύ καλό σκοπό. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού σωματείου ΑΜΚΕ «Charity4U», που έχει στόχο να βοηθήσει τους πρωταθλητές Μάριο Γράψα, Κατερίνα Δίβαρη, Νίκο Παπαγγελή και Απόστολο Χρήστου να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ (με τη στολή του Αϊ-Βασίλη). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράφονται στα Holms Place Club Αμαρουσίου, Γλυφάδας και Αθήνας.

Τα γιορτινά τους θα βάλουν και τα Βριλήσσια προκειμένου να υποδεχθούν τους αγιοβασίληδες δρομείς για δεύτερη χρονιά. Το Santa Run Vrilissia θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Αναλήψεως. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.vrilissia-arts-sports.gr.

Αυτόπτες μάρτυρες της κόκκινης πορείας περιπάτου του Αϊ-Βασίλη στους δρόμους της Κομοτηνής, αλλά και του ανάματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, θα γίνουν όσοι επιλέξουν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου να βρεθούν στο Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής. Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μαζί με τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της περιοχής διοργανώνουν πορεία 2 χλμ. αφιερωμένη στην εθελοντική δράση «Ο Αϊ-Βασίλης άργησε μια μέρα». Αντί αντιτίμου συμμετοχής θα συγκεντρωθεί ελαιόλαδο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Δηλώσεις στη διεύθυνση  www.santarunkomotini.gr.

Στο Ρολόι της Κοζάνης θα δώσουν ραντεβού την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες του Santa Run της πόλης. Σε εορταστικό κλίμα και ντυμένοι στα κόκκινα, τα λευκά και τα πράσινα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι φιλόδοξοι δρομείς θα κάνουν μια βόλτα υποστηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη. Η τιμή του εισιτηρίου συμμετοχής είναι 5 ευρώ και το κοινό θα τα βρει στο ειδικό μαγαζί που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ο πιο παλιός αγώνας Santa Run στη χώρα μας, εκείνος των Χανίων, έρχεται και φέτος για όγδοη χρονιά την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου. Με σκοπό την ενίσχυση των σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Η Μεγαλόχαρη και Ορίζοντας, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα στηθεί ένας φιλανθρωπικός αγώνας τρεξίματος. Στην πορεία που θα καταλήξει στο παλιό λιμάνι της περιοχής τα καταστήματα θα προσφέρουν κεράσματα στους τρεχάτους αγιοβασίληδες ενώ DJ θα δίνουν τον ρυθμό της γιορτής. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στη διεύθυνση www.santarunchania.com. Κόστος: 15 ευρώ/άτομο.