Η ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έστελνε κατεπείγον έγγραφο για να εξασφαλιστούν… εισιτήρια σε θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο!

Την ώρα που εξελισσόταν η μεγάλη τραγωδία στη  Βορειοανατολική Αττική, η ΕΛ.ΑΣ. ενδιαφερόταν για αρχαίες τραγωδίες του Ευριπίδη και του Σοφοκλή και πώς θα έχει πρόσβαση στον «Οιδίποδα Επί Κολωνό», στον «Ορέστη», αλλά και στην κωμωδία «Θεσμοφοριάζουσες».

Οπως αποκαλύπτουν λοιπόν «ΤΑ ΝΕΑ», το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις 24 Ιουλίου 2018, κι ενώ είχε αρχίσει η δραματική καταμέτρηση των ανθρώπινων απωλειών στο Μάτι, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του «επείγοντος» σε αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να αρχίσει η διανομή περίπου 1.100 εισιτηρίων από αυτές τις τρεις παραστάσεις της Επιδαύρου σε αστυνομικούς .

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο προσδιορίζεται ότι την ίδια μέρα -δηλαδή την επομένη της «μαύρης» 23ης Ιουλίου – θα πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να φροντίσει κατά… προτεραιότητα για την παραλαβή των εισιτηρίων.

Κι όλα αυτά βεβαίως όταν υπήρχε αναστάτωση στη Λεωφόρο Κατεχάκη για τις τυχόν ευθύνες και της ΕΛ.ΑΣ. στην πύρινη καταστροφή με τους 99 νεκρούς, είτε λόγω προβληματικής διαχείρισης της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος είτε λόγω τυχόν βλαβών στο σύστημα επικοινωνιών κ.λπ.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί ότι ενώ όλη η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την ανείπωτη τραγωδία, η ΕΛ.ΑΣ. επιδεικνύει   ειδική «ευαισθησία» στο ίδιο έγγραφο για όσους αστυνομικούς δεν… εξασφαλίσουν εισιτήριο για την Επίδαυρο.

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., «οι ενδιαφερόμενοι των οποίων το αίτημα δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθεί λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης, θα προτιμηθούν κατά προτεραιότητα σε μελλοντικές αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Αρχηγείου». Ετσι ώστε εκείνες τις κρίσιμες ώρες της πύρινης λαίλαπας να περιορίσουν τις «ανησυχίες» που έκριναν ότι υπήρχαν στις τάξεις των αστυνομικών για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο!