Ένα τεράστιο μπαλόνι που παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ σαν οργισμένο μωρό θα πετά πάνω από το Λονδίνο στη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού έλαβε τη σχετική έγκριση από τις αρχές, αναφέρει το BBC.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την Παρασκευή 13 Ιουλίου στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Έπειτα από εκστρατεία συγκεντρώθηκαν 18.000 λίρες (20.300 ευρώ) για το μπαλόνι με ήλιο ύψους έξι μέτρων, το οποίο παρουσιάζει τον Τραμπ σαν «ένα οργισμένο μωρό με ευαίσθητο εγωισμό και μικρά χεράκια».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έδωσε άδεια να πετάει αυτό το μπαλόνι πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα επί δύο ώρες την ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου.

Ο Λίο Μάρεϊ που είχε την ιδέα για το τεράστιο μπαλόνι δήλωσε: «Ο Τραμπ πραγματικά φαίνεται να σιχαίνεται όταν τον κοροϊδεύουν. Οπότε όταν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζει πως όλη η Βρετανία τον περιφρονεί και γελά εις βάρος του».

«Γι’ αυτό τον λόγο μια ομάδα ανθρώπων συμβάλαμε και συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να έχουμε ένα μπαλόνι ύψους έξι μέτρων (…) να πετά στον ουρανό πάνω από την πλατεία του Κοινοβουλίου στη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ», πρόσθεσε ο Μάρεϊ.

Ευτυχώς, σχολίασε, το δημαρχείο «ανακάλυψε ξανά την αίσθηση του χιούμορ, το Μωρό Τραμπ θα πετάξει».

Ανακοίνωση της δημαρχίας του Λονδίνου αναφέρει ότι «στηρίζει το δικαίωμα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες και κατανοεί ότι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Σύμφωνα με ακτιβιστές, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούσαν να δοθεί άδεια στο μπαλόνι. Ωστόσο χρειάζεται τώρα και η άδεια της πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, αλλά και της αστυνομίας.

Ο Μαξ Γουέικφιλντ, ένας από τους διοργανωτές της πρωτότυπης διαμαρτυρίας, δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξοι πως θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες άδειες».

Ο αρχικός στόχος συγκέντρωσης χρημάτων ήταν οι 1.000 λίρες (1.130 ευρώ), όμως το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μόλις σε 24 ώρες. Τα επιπλέον χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να στέλνεται το μπαλόνι σε «παγκόσμια περιοδεία» και να «στοιχειώνει» τον Τραμπ όπου πηγαίνει, τόνισε ο Γουέικφιλντ.