Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών, οι οποίοι εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης 10 δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 20 τραυματίστηκαν εκ των οποίων τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί χτενίζουν από το πρωί τους δρόμους του Παρισιού. Η Αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά το αυτοκίνητο, ένα μαύρο Citroen με φιμέ τζάμια, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης και βρέθηκε αργότερα σε κοντινή περιοχή, στο Βορειοανατολικό Παρίσι.

Σύμφωνα με τη Liberation, οι τρεις κουκουλοφόροι, μπήκαν πρώτα σε παρακείμενο κτίριο και ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να μπουν στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, τα οποία θεωρητικά φρουρούνταν, καθώς η Charlie Hebdo είχε γίνει και παλαιότερα στόχος επιθέσεων.

Φθάνοντας στην είσοδο των γραφείων, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν συστηματικά, έναν προς έναν, τους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο. Η επίθεση διήρκεσε περίπου 10 λεπτά, εκτιμά αστυνομική πηγή.

Στη συνέχεια, οι δράστες έτρεξαν προς τον δρόμο, όπου έπεσαν πάνω σε όχημα της Αστυνομίας. Κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας τραυματίστηκε σοβαρά. Αρχικά προσπάθησαν να διαφύγουν με το μαύρο Citroen, το οποίο ωστόσο εγκατέλειψαν λίγο παρακάτω, με ένα γεμάτο καλάσνικοφ, και ανάγκασαν έναν οδηγό να τους δώσει το αυτοκίνητό του, ένα γκρι Renault Clio. Λίγο μετά το μεσημέρι, η Αστυνομία έχασε τα ίχνη τους.

Οι γαλλικές Αρχές έχουν κλείσει όλες τις εξόδους από το Παρίσι, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δράστες βρίσκονται ακόμη εντός της γαλλικής πρωτεύουσας.