Η απόλυτη ελληνική ποδοσφαιρική παράνοια πρωταγωνίστησε χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ έληξε ισόπαλο (1-1). Ωστόσο, νικητές αναδείχθηκαν για πολλοστή φορά οι χούλιγκαν που δρουν ανεξέλεγκτοι στα ελληνικά γήπεδα. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών σε ντέρμπι, κάτι άλλωστε που ζητούν επί χρόνια οι σύνδεσμοι όλων των μεγάλων συλλόγων. Και όμως, οι ίδιοι φρόντισαν να διαψεύσουν με μιας τις προσδοκίες χάρη σε μια μειοψηφία (από τους 13.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, μόνο οι 600 συμμετείχαν στα επεισόδια), η οποία όμως επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας.

Την ώρα που εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο οι 22 ποδοσφαιριστές έκαναν την εμφάνισή τους στη θύρα 6 οι περίπου 250 οπαδοί του Δικεφάλου, οι οποίοι αμέσως εκτόξευσαν φωτοβολίδες προς τη θύρα 7 όπου βρίσκονταν φίλοι του Τριφυλλιού. Οι Πράσινοι απάντησαν με καταιγισμό αντικειμένων και φωτοβολίδων και η «μάχη» γενικεύτηκε με την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την ανταλλαγή «πυρών» εκατέρωθεν επί 15 λεπτά. Η καθυστερημένη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έσβησε τη φωτιά. Ωστόσο ο σχεδιασμός της οπαδικής μετακίνησης από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε προβληματικός, ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί το πολεμικό σκηνικό εφόσον εξαρχής απαγορευόταν η έλευση οπαδών του Δικεφάλου στη Λεωφόρο.

Μάταια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετική σχέση και κατέβηκαν από κοινού στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσαν να εξημερώσουν τα… θηρία, τα οποία προφανώς διψούν για αίμα. Το γεγονός ότι με τη λήξη της αναμέτρησης εκτοξεύτηκαν προς την εξέδρα των οπαδών του Δικεφάλου δύο βόμβες μολότοφ (!) καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή, αλλά αυτά που έγιναν αποτελούν ντροπή» δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος συμπλήρωσε: «Αποδεικνύουμε ότι ως χώρα δεν είμαστε έτοιμοι και δεν έχουμε τον πολιτισμό που χρειάζεται. Είναι ντροπή να μην μπορούμε το 2014 να δούμε πολιτισμένα ένα ποδοσφαιρικό ματς».

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο Ινσαουράλδε μετά τη λήξη του ματς γρονθοκόπησε στη φυσούνα τον Κουτρουμπή και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, όπως και οι δύο ομάδες.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, το παιχνίδι άρχισε με 25λεπτη καθυστέρηση. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 20′ με το πρώτο γκολ του Μλάντεν Πέτριτς στο ελληνικό πρωτάθλημα (στην ίδια φάση προηγήθηκε δοκάρι του Σίλντενφελντ), αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Σαλπιγγίδη στο 84′. Ακόμη ένα παράδοξο του αγώνα αλλά και των ελληνικών γηπέδων γενικότερα; Ο διεθνής επιθετικός κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (59′) αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού (έπαιξε στο Τριφύλλι για μια τετραετία), αλλά αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς της ομάδας του, οι οποίοι τον έβριζαν εν χορώ!

Η βαθμολογία των πλέι οφ: Αστέρας Τρίπολης 4, Παναθηναϊκός 4, ΠΑΟΚ 4, Ατρόμητος 3.