Διάγγελμα για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης προς την Ελλάδα, ακόμα κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνηθεί να εφαρμόσει μέρος όσων είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους «θεσμούς», ετοιμάζει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg, διεξάγει συναντήσεις με μικρές ομάδες κοινοβουλευτικών του κόμματός της στην καγκελαρία για να τους πείσει να παραμερίσουν τις αμφιβολίες τους και να εγκρίνουν την παροχή νέων πόρων που θα αποτρέψουν μία ελληνική χρεοκοπία. Ο γεωπολιτικός παράγοντας παίζει κρίσιμο ρόλο στο σκεπτικό της: θεωρεί ότι η εγκατάλειψη της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την ενότητα και τη διεθνή επιρροή της Ευρώπης.

Η Καγκελάριος θα απευθύνει το διάγγελμα αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Επιθυμία της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πάντως έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σημειώνει το Bloomberg.

Οι βουλευτές της Μέρκελ που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα υπολογίζεται πως είναι 100, από τους 311 συνολικά.