Την άποψη ότι ήταν η Κουμουνδούρου αυτή που καλλιέργησε προσδοκίες για τη συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο, διατύπωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ακολούθησε τη «γραμμή» Αδ. Γεωργιάδη προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία «θα έχουμε πολλά προβλήματα» και όχι μόνο με τις καταθέσεις.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και στον Αρη Ραβανό του BHMA FM 99,5 η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει τον απόηχο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο καθώς και τις εξαγγελίες περί φοροελαφρύνσεων.

«Νομίζω ότι καλλιεργήθηκαν κάποιες προσδοκίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση αυτή» ήταν το πρώτο σχόλιο της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν απολύτως σαφής στη δήλωσή της μετά τη συνάντηση. Με δεδομένο ότι η συνάντηση έχει γίνει, το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι επρόκειτο για μια διμερή συνάντηση που βεβαίως έχει να κάνει με θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα από το ρεπορτάζ. Η χώρα μας έχει μια πορεία εδώ και δύο χρόνια και συζητά με άλλους όρους και άλλο αέρα, αξιοπρέπειας και ισοτιμίας. Από την πλευρά της καγκελαρίου υπήρξε μια αναγνώριση για αυτά που έχουν γίνει. Υπάρχει μια διάθεση συμπαράστασης και δήλωση ότι είναι στο πλευρό μας».

Για το θέμα των φοροελαφρύνσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολίασε: «Είπε ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός ότι ο λαός αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια ανάσα. Το ξέρουμε και το έχουμε καταλάβει όλοι και οι πολιτικές προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι σαφείς και στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων, θα υλοποιηθούν όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός. Προχωράμε σε ένα εθνικό σχέδιο, δεν χρειαζόμαστε χρηματοδότηση πρόσθετη».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος επαναλαμβάνει τον τελευταίο καιρό ότι απειλούνται οι τραπεζικές καταθέσεις αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Δεν σχολιάζω δηλώσεις συναδέλφων. Στην ουσία του πράγματος, μια οποιαδήποτε πολιτική αποσταθεροποίηση ή ενδεχόμενες αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις θα δημιουργήσουν μία αστάθεια και στην οικονομία και ως προς τις επιλογές της. Το είδαμε το 2012 μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Αν αναφέρεστε στην πιθανότητα να ερχόταν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πιστέψτε με ότι θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα και όχι μόνο αυτό. Και βλέπουμε το πρώτο δείγμα του τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έχει την εξουσία, με την κυρία Δούρου. Βλέπουμε άλλωστε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν τον κόσμο να μην πληρώνει, έχει δεν έχει, και υπόσχεται με το λαϊκίστικο μαγικό ραβδί ότι θα σβήσει τα χρέη, οπότε οι πολίτες δεν πρέπει να ασχολούνται. Εκτός από αυτό, τώρα τους ενθαρρύνουν να μην τηρείται ο νόμος» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.