Το παρασκήνιο της (μη) κάλυψης από τη ΝΕΡΙΤ των δραστηριοτήτων του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και τα όσα κατά τα λεγόμενά του οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το βράδυ της Πέμπτης, περιέγραψε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες πάει να γίνει το εξής: η καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς και η συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα που δίνει κάθε φορά ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – βέβαια, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε συνέντευξη για δικούς του λόγους, αλλά εν πάση περιπτώσει – δεν προτίθεται η ΝΕΡΙΤ να τα καλύψει» σχολίασε αρχικά ο Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Είχαμε στείλει έγκαιρα το αίτημα και επικοινώνησα ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα με τον Διευθυντή Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, τον κ. Θωμόπουλο, και τον ρώτησα «τι γίνεται». Εκεί, μου έδωσε την απάντηση ότι θα καλύψουν μόνο τη συνέντευξη. Δεν μας έβαλε διαζευκτικά – είτε τη βασική παρουσία στη Θεσσαλονίκη που είναι η ομιλία στο «Βελλίδειο» είτε τη συνέντευξη. Μας είπε μόνο για τη συνέντευξη. Και τον ρώτησα ξανά ποιος και γιατί το αποφάσισε και απάντησε με έναν κοφτό και απότομο εκ μέρους του τρόπο ότι είναι δική τους απόφαση. Επικοινώνησα μετά με τον κ. Μακρυδημήτρη, τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, ο οποίος μου είπε ότι αγνοούσε αυτήν την απόφαση και ότι θα επικοινωνούσε ο ίδιος με τον κ. Θωμόπουλο και θα με έπαιρνε ξανά τηλέφωνο. Πράγματι, ο άνθρωπος με πήρε μετά από μία ώρα και ευγενέστατα μου είπε ότι έχω απόλυτο δίκαιο και το δικαιούται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει την προβολή που πρέπει και που είχε τα προηγούμενα χρόνια και μου είπε να μείνω ήσυχος. Και εκεί μείναμε… Την επόμενη μέρα πια, διαβάζουμε από τις εφημερίδες ότι υπήρξε η παραίτηση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Εκτοτε, επιχειρώ να επικοινωνήσω με τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ, αλλά είναι αδύνατο, γιατί κρύβονται και έγινε κατορθωτό αυτό πριν από μισή μόλις ώρα. Όπου και πάλι δεν έχουμε μια συγκεκριμένη απάντηση» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος είπε ότι για την κάλυψη των δύο εκδηλώσεων του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ – ομιλία προς παραγωγικούς φορείς και συνέντευξη Τύπου – η Κουμουνδούρου ζήτησε «να ισχύσει ό,τι γινόταν και πέρυσι και πέρυσι είχαν γίνει και τα δύο».

«Δικαιούται ή δεν δικαιούται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κάλυψη; Θέλουμε να καλυφθούν και οι δύο εκδηλώσεις, όπως γινόταν πάντοτε για όλους τους αρχηγούς. Αυτό γινόταν με τον Τσίπρα στο 4% και δεν θα γίνει τώρα, που είναι πρώτο κόμμα; Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό!» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος αναφορικά με την παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδυμήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη «ακούγεται ότι υπήρξε παρέμβαση από το Μαξίμου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι το κόμμα του συνεχίζει να μην θέλει να έχει επαφή με το «μόρφωμα» της ΝΕΡΙΤ αλλά διαχώρισε τις περιπτώσεις.

«Πολιτικά έχουμε πει ότι δεν αναγνωρίζουμε αυτό το μόρφωμα και ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, θα ξαναπιάσουμε το νήμα της αναμόρφωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από εκεί που έμεινε η ΕΡΤ. Γι’ αυτό και δεν πηγαίνουμε (στις εκπομπές). Αλλά δεν καταλαβαίνω: άλλο είναι το θέμα της πολιτικής διάστασης και άλλο το θέμα της υποχρέωσης, όταν την πληρώνουμε, να μας παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και να μην τα μπλέκουμε, αλλά αυτά που έγιναν τώρα επιβεβαιώνουν ότι ορθώς εμείς δεν πηγαίνουμε στις στημένες εκπομπές και δεν αναγνωρίζουμε αυτό το πράγμα που προέκυψε μέσα από το μοναδικό στα ευρωπαϊκά χρονικά πραξικόπημα σε βάρος της δημοκρατίας. Επιβεβαιώνονται αυτά».

Ο Παν. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του επιμένει στην κάλυψη και των δύο εκδηλώσεων. «Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τα άλλα κανάλια, τα οποία θα δείξουν μέρος ή αποσπάσματα ή όλη την ομιλία κτλ. Περιμένω κάποιες απαντήσεις τις επόμενες ώρες. Προφανώς η υποδομή υπάρχει, αλλά δεν θέλουν να γυρίσουν το διακόπτη να φτάσει η εικόνα στους δέκτες σας. Και αυτό είναι καθαρά πολιτική απόφαση. Ας μας αφήσουν λοιπόν να αποκαλυφθούν οι αντιφάσεις. Βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Έχετε ξαναδεί ποτέ να υπάρχει πρωθυπουργική ανακοίνωση, από το γραφείο του Πρωθυπουργού, η οποία να καταγγέλλει πρωτοσέλιδο εφημερίδας; Και αναφέρομαι φυσικά στο «Ποντίκι»» κατέληξε ο Παν. Σκουρλέτης.