Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του διαφημιστικού τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ «Το νήμα», το οποίο αναφέρεται στην πολιτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Κανέλλη, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, στο Mega, αποκάλεσε «τσογλάν μπόι» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου μίλησαν για «πολιτικό κόμπλεξ που εκθέτει και το ΚΚΕ».

Για τη βουλευτή του ΚΚΕ, η αιτία πολέμου ήταν η χρήση της τηλεοπτικής σκηνής του ξυλοδαρμού της, αλλά και το χαμόγελο του κ. Τσίπρα στο χαστούκι που δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Ant1, την οποία – όπως φαίνεται στο ντοκιμαντέρ – παρακολουθούσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ελάχιστων δευτερολέπτων τρέιλερ του ντοκιμαντέρ (που είναι διαθέσιμο στο YouTube) δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα όρθιο να παρακολουθεί τη σκηνή όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης χτυπάει τη Λιάνα Κανέλλη. Στο πάνελ καθισμένοι, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δέχθηκε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο, πράξη για την οποία η βουλευτής του ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα, υπερασπιζόμενη τη συνάδελφό της.

Μετά την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη, ο κ. Τσίπρας αποστρέφει το πρόσωπο και λέει χαμογελώντας νευρικά – απευθυνόμενος και προς τους ντοκιμαντερίστες – «ο άνθρωπος είναι ψυχοπαθής».

«Χρησιμοποίησε το χαστούκι, που είναι μια κατάπτυστη πράξη για την οποία δεν έχει κάτσει στο σκαμνί (σ.σ.: ο Ηλ. Κασιδιάρης) και είναι και αυτεπάγγελτο αδίκημα, και κατεβαίνει και στις εκλογές, για να διαφημίσει το ντοκιμαντέρ» είπε η Λ. Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι προσπάθησε να βρει ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, όμως δεν τα κατάφερε. Είδε όμως – όπως ανέφερε – το τρέιλερ που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. «Εκεί τον δείχνει να γελάει τάχα μου δήθεν από αμηχανία» είπε η βουλευτής της Α’ Αθηνών. «Από ολόκληρο ντοκιμαντέρ 75 λεπτά πήρε το χαστούκι και γελάει. Και λέει ότι και εγώ επιτέθηκα πρώτη (σ.σ.: η σχετική σκηνή δεν υπάρχει στο τρέιλερ). Εντάξει, ας αφήσουν τον Κασιδιάρη να κάνει τον γελωτοποιό του Τσίπρα. Και παίρνει και τη βουλευτίνα του τηλέφωνο και της λέει, μανάρι μου, δεν σε υπερασπίστηκε ο Παυλόπουλος».

Η Λ. Κανέλλη υποστήριξε ακόμη πως οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ έκαναν συμφωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη φιλμογραφήσουν στιγμές της οικογενειακής και προσωπικής του ζωής. «Να μη θίξουν την οικογένεια και τα παιδιά του» δηλαδή. «Σε αυτή τη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται το δικό μου το παιδί, ούτε η δική μου η οικογένεια».

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ. Απαντώντας στην οξύτατη επίθεση της βουλευτού, οι δημιουργοί του «Νήματος» ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων πως «αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Αν η Λ. Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει».

Στον πόλεμο αυτόν τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Δημήτρης Παπαδημούλης. Οπως έγραψε στο twitter, «στην αντιΣΥΡΙΖΑ ρητορική της ΝΔ και την επίθεση Βενιζέλου για «εκτσογλανισμό» προστίθεται και το «τσογλάνι» της Κανέλλη. Πώς νιώθουν στο ΚΚΕ;».

«Ο Κασιδιάρης χτυπάει άνανδρα τη Λιάνα Κανέλλη και ο Τσίπρας γελάει στο ντοκιμαντέρ που προβάλλει την πολιτική του διαδρομή. Εάν δεν είναι αυτό εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής από έναν πολιτικό αρχηγό της Αριστεράς, άραγε τι άλλο είναι;» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης.