Απρόβλεπτες διαστάσεις έλαβε χθες η ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Αμυνας, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Οι φωτιές που άναψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και η επιμονή της σε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, όπως το PSI και τα υποβρύχια, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή για στενές σχέσεις με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, λέγοντας υπαινικτικά πως «υπάρχουν τραπεζικά συμφέροντα, τα βλέπω μπροστά μου».

Ο ίδιος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί «επιχειρηματολογία υπεράσπισης των πιο κραυγαλέων οικονομικών συμφερόντων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό δείχνει τι σημαίνει βγαίνω στην πιάτσα και εξυπηρετώ συμφέροντα. Τα πιο κραυγαλέα και προφανή συμφέροντα εθίγησαν από το PSI και μπορεί να με μισούν και να συνάπτουν και συμβόλαια πολιτικού μου θανάτου, επειδή έχασαν τις μετοχές τους». Αναφερθείς στο θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος –απευθυνόμενος επίσης στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ –σχολίασε δηκτικά, πως «ούτε τους τίτλους του έργου δεν έχετε δει ακόμα». Και προειδοποίησε πως «αυτή η υπόθεση έχει τεράστιο βάθος και θα ειπωθούν όλα στη Βουλή. Τότε, θα αποκαλυφθεί ποιοι και τι εξυπηρετούν».