Ανακατεύει την τράπουλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να συντονιστεί καλύτερα το τρίγωνο κόμμα – κυβέρνηση – Βουλή.

Σε σύσκεψη με συνεργάτες του χθες στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος υπονόησε ότι ουσιαστικά θα δημιουργήσει μια ομάδα προσώπων που θα συνδέει και θα συνδυάζει όλες τις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής συμμετοχής του κόμματος.

Εξ αυτού του λόγου αναζητεί τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και θα διαδεχθούν τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκρίνει τον Τάκη Ρήγα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που έμεινε κενή προορίζει τον Πάρη Κουκουλόπουλο, εξαρτάται όμως από τον κοζανίτη πολιτικό εάν θα δεχθεί τη σχετική πρόταση. Σε ό,τι αφορά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, για μία από τις δύο θέσεις ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται τον Φίλιππο Σαχινίδη και θα εξαρτηθεί από τον τελευταίο εάν τελικώς θα αποδεχθεί αναβαθμισμένα καθήκοντα στη Βουλή. Παράλληλα, θα γίνει αναδιανομή και των τομέων του κόμματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εν τω μεταξύ, εάν τελικώς δημιουργηθεί Συντονιστικό της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος θα υποδείξει για αυτό το όργανο τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ανέλαβε και τυπικά καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου) και Κυριάκο Πιερρακάκη, οι οποίοι δεν αποκλείεται να εγκατασταθούν στην αντιπροεδρία στα γραφεία της Ζαλοκώστα. Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει ζητήσει να δει στο γραφείο του στην Ιπποκράτους τους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς και αργότερα τους γενικούς γραμματείς του κόμματος, στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης κόμματος και κυβέρνησης.

Την επόμενη εβδομάδα επίσης ο κ. Βενιζέλος προγραμματίζει δείπνο με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης αλλά και να χαλαρώσει το κλίμα με τους βουλευτές που εμφανίζονται «σφιγμένοι» μετά την εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ παρουσία και των νεοεκλεγμένων γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια –περιοδείες που έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάιο για να ενισχύσει το κόμμα και να ενδυναμώσει το προφίλ του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η αρχή θα γίνει από την Κρήτη.

Στον σχεδιασμό του βρίσκεται και η διοργάνωση μιας μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης στην Αθήνα μαζί με το ΙΣΤΑΜΕ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων οικονομολόγων διεθνούς εμβέλειας με αντικείμενο τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης σε σχέση πάντα με την οικονομική κρίση.