Παίζουν ως συγκρότημα για να «εφεύρουν» κατ’ αρχάς τον εαυτό τους. Και ο τρόπος που συστήνονται οι Chicκn, δηλαδή Αγγελος Κράλλης(φωνή, κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα), Αξιος Ζαφειράκος(μπάσο), Παντελής Καρασεβδάς(τύμπανα), Ντον Σταυρινός(τρομπέτα), Χρήστος Μπεκίρης(κιθάρα), Χάρης Νείλας(κρουστά), σκιαγραφεί την ανήσυχη γεωμετρία της μουσικής τους. Μέσα από το δεύτερό τους άλμπουμ «Wowsers!» φέρνουν κοντά –σε protopunk ηχητικό περιβάλλον –κιθάρες με πνευστά, μπασογραμμές και «αναβράζοντα» κρουστά.

Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018 και είναι ο ήχος μιας ιδιότροπης χαράς ή, όπως οι ίδιοι λένε, «ο ήχος για να περνάμε τέλεια: η χαρά χωρίς ψυχαναγκασμό, η χαρά που αφήνει χώρο στη θλίψη ή η χαρά που δεν ανταγωνίζεται τον πόνο». Αυτή είναι η γόνιμη αγωνία που τους τροφοδοτεί. Τους πετύχαμε κατά την περιοδεία τους στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη για να μιλήσουμε μαζί τους για αυτό το δεύτερο άλμα τους.

Το πρώτο σας άλμπουμ είχε καλή υποδοχή. Αγχώνεστε για την τύχη του «Wowsers!»;

Ζώντας μια τεταμένη καθημερινότητα, η μουσική έχει μια αγχολυτική λειτουργία για εμάς. Τα ζητήματα που μας πιέζουν μέσα στη διαδικασία της μουσικής παραγωγής σίγουρα δεν είναι ζητήματα αποδοχής. Αν μας άγχωνε η τύχη του «Wowsers!», σίγουρα θα είχε άλλον τίτλο.

Είστε σε περιοδεία στα Βαλκάνια. Πώς είναι το κλίμα εκεί για το μουσικό ιδίωμα που εκφράζετε;

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον ήχο, αλλά εμείς περνάμε παντού φανταστικά. Κατά τα άλλα, τα χαρακτηριστικά των ακροατών στα Βαλκάνια μοιάζουν πολύ με αυτά των Ελλήνων. Συνεπώς η οργανική μουσική συνεχίζει να αφορά λίγο κόσμο αλλά για αυτόν τον λίγο κόσμο είναι ζωτικής σημασίας.

Είναι πιο ανοιχτό το κοινό έξω σε νέες προτάσεις, έστω και αν αυτές δεν συνδέονται με οικεία μουσικά στοιχεία;

Στις χώρες που η μουσική μας έχει πιο ευρεία αποδοχή αυτό συμβαίνει γιατί το rock έχει ρίζες στην κουλτούρα του κόσμου, οπότε είναι ήδη οικείο, δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα. Το ανοίκειο είναι φτιαγμένο εξ ορισμού, είναι φτιαγμένο για να βρίσκεται έξω από τα όρια της άνεσης του κοινού.

Τι θέλετε να πάρει ο ακροατής του άλμπουμ σας;

Τίποτα συγκεκριμένο. Είναι ένα ποιητικό έργο με μια εξωστρεφή απεύθυνση που ο οποιοσδήποτε μπορεί είτε να περιπλανηθεί μέσα του είτε όχι. Στο τέλος της ημέρας είναι απλώς μουσική, δεν χρειάζεται να υπάρχουν κρυφά μηνύματα μέσα στα πάντα.

info

Το άλμπουμ των Chickn με τίτλο «Wowsers!» κυκλοφορεί σε βινύλιο, CD και digital album από την Inner Ear. Το συγκρότημα εμφανίζεται στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205) στις 9 Ιουνίου. Προπώληση (8 ευρώ): viva.gr, 11 876, Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης. Ταμείο: 10 ευρώ