Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να αποχωρούν προς τα Εξάρχεια.

Στην οδό Σόλωνος έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν μεγάλες φθορές, πιθανόν με βαριοπούλα, σύμφωνα με μαρτυρίες στην είσοδο των γραφείων του.

To θέμα της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έφθασε και στη Βουλή, όπου εκείνη την ώρα συζητείτο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε:

«Ζητώ συγνώμη. Κύριε Πρόεδρε εκμεταλλεύομαι τη ζωντανή διαδικασία του διαλόγου για να καταγγείλω το γεγονός ότι πριν λίγη ώρα περίπου 25 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων, τον γνωστό χώρο, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με ειδικά εργαλεία έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

» Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί πριν 20 μέρες περίπου και το ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή τότε στον κ. Πανούση για να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων μας, τα οποία ως γνωστόν είναι στη Χαριλάου Τρικούπη και έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν.

» Δεν θέλω να δώσω άλλες προεκτάσεις στο γεγονός, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό είναι παρόν ο προϊστάμενος Υπουργός του Αναπληρωτή ο κ. Βούτσης για να θέσω το θέμα και να καλέσω την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

» Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτών των επιθέσεων συνεχώς. Να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να κωφεύει ο αρμόδιος υπουργός. Αυτά και ευχαριστώ για την ανοχή σας».

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στήνωντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Στην οδό Ναυαρίνου νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο.Αργότερα τα επεισόδια επικεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο αρχικά με φωτιές που άναψαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν στο κτίριο, γκρέμισαν ένα κομμάτι της σκαλωσιάς που είχε στηθεί για την αποκατάσταση του κτιρίου για το γκράφιτι.

Αλλες ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τρόλεϊ στην οδό Πατησίων στο ύψος της Τοσίτσα και του προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Νωρίτερα, αποκλεισμένη για λίγη ώρα παρέμεινε η οδός Σόλωνος.Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, καθώς από το εσωτερικό της Νομικής Σχολής οι καταληψίες εκτόξευαν στον δρόμο διάφορα αντικείμενα.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτίριο της Νομικής Σχολής τελεί υπό κατάληψη, από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για τα επεισόδια έγιναν τρεις προσαγωγές.