Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Με την προσφυγή του ο Δήμος ζητεί την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επίμαχου Δήμου.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας υποστηρίζει ότι είναι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτηρίζει τη δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρεί για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι αντίθετο σε συνταγματικες διατάξεις και το δασικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 6 Μαρτίου 2015 με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ντουχάνη θα συζητηθεί η πρώτη προσφυγή που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ, αυτή των 17 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας που στρέφονται κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια.