Επιστολή με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του από την Χρυσή Αυγή, με την εξουσιοδότηση προς τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια να την καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει ετοιμάσει ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας,παίρνοντας, για δεύτερη φορά, όψιμες αποστάσεις από την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Την πληροφορία, που μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, επιχείρησε να διαψεύσει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, αφού υπογραμμίζεται ότι ο Μπούκουρας και οι οικογένειά του «είναι εγκαταλελειμμένοι από όλους», σημειώνεται ότι«δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του» (όχι δηλαδή πως δεν προτίθεται να το πράξει) και ότι «ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής, για να αποκομίσει οφέλη».

Είναι φανερό, έλεγαν πολιτικοί κύκλοι, ότι με την επισήμανση αυτή, απαντά -εμμέσως πλην σαφώς- στην αποχώρηση του επίσης κατηγορούμενου βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, τρεις μέρες πριν κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η άρση της ασυλίας του.

Ταυτόχρονα, με δήλωση του δικηγόρου του, ο Μπούκουρας αρνείται να μεταχθεί από τις φυλακές Ναυπλίου στον Κορυδαλλό -όπου βρίσκονται κρατούμενοιοι υπόλοιποι πέντε συνάδελφοί του-, ώστε να απολογηθεί στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, γιατο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, σχετικά με την οποία υποστηρίζει ότι, απλώς είναι… «κυνηγός, όπως χιλιάδες έλληνες»!

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του, κοινοποιεί για λογαριασμό του εντολέα του, τόσο την κλήση για να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής από τον Πρόεδρο της Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όσο και την υπεύθυνη δήλωση, με την οποία εκφράζει την διαμαρτυρία του, διότι αντί να εμφανιστεί ενώπιον των συναδέλφων του στην ειδικά καθορισμένη αίθουσα της ελληνικής Βουλής, καλείται να απολογηθείστις φυλακές, όπως λέει.

Επιπρόσθετα, λέει ο Αλέξης Κούγιας «σας δηλώνουμε ότι το δικηγορικό μας γραφείο ενώπιον της ως άνω Επιτροπής, θα υποβάλλει υπόμνημα, στο οποίο και θα αποδεικνύουμε την ανυπαρξία των στοιχείων εκείνων, με τα οποία να δικαιολογείται η νέα δίωξη του, δηλαδή το ότι επειδή κατείχε μια κυνηγετική καραμπίνα, προτίθεται να την διαθέσει προς τέλεση εγκλημάτων.

»Στο δε υπόμνημα μας, προτιθέμεθα να επισυνάψουμε την αναλυτική γνωμοδότηση – πραγματογνωμοσύνη, ειδικού δικαστικού πραγματογνώμονα, Ειδικού σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων όπλων, πρώην Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, με την οποία αναλύεται – αποδεικνύεται, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι το συγκεκριμένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε με νόμιμη άδεια ο εντολέας μας, δεν είναι δυνατόν ποτέ να χαρακτηριστεί πολεμικό τυφέκιο».