Τον πόλεμο κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τα κρούσματα βίας και την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, αναζωπυρώνει νέα τορπίλη του βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο οποίος –με την κάλυψη της Κουμουνδούρου –χαρακτήρισε χθες «σύγχρονο νεοναζί» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Με έγγραφη δήλωσή του ο βουλευτής συνέδεσε τα εμφανή χτυπήματα που είχαν δεχθεί οι τέσσερις νεαροί συλληφθέντες, μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, με τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί οι κρατούμενοι αγωνιστές την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας –για να ξιφουλκήσει στη συνέχεια κατά του κ. Δένδια.

Η πρόκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσφάτως είχε απειλήσει τα μέλη της κυβέρνησης και με «λιντσάρισμα», παραπέμποντας στον φρικτό θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή στη Βεγγάζη της Λιβύης, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε την Κουμουνδούρου να προχωρήσει άμεσα στην πολιτική αποκήρυξή του. «Κάθε λεπτό που περνάει και ο Στάθης Παναγούλης παραμένει μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται τις απόψεις του που ταυτίζουν τους αγωνιστές της χούντας με τους συλληφθέντες για ληστείες και τρομοκρατική δράση. Η αποδοκιμασία στη βία, στην ανομία και την τρομοκρατία πρέπει –επιτέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ –να είναι έμπρακτη…», ήταν το κυβερνητικό μήνυμα.Από την πλευρά της, ωστόσο, η Κουμουνδούρου κλιμάκωσε τον πόλεμο και κάλυψε πλήρως τον βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παραποιεί τη δήλωσή του. «Δεν περιμένουμε από τους ειδήμονες του photoshop και των χαλκευμένων βίντεο να μην παραχαράσσουν τις δηλώσεις στελεχών μας. Αυτό είναι πταίσμα μπροστά στην εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας και γκεμπελισμού την οποία έχει εγκαινιάσει το γαλάζιο κυβερνητικό γραφείο Τύπου… Εχουν περίσσιο θράσος αυτοί που προσπαθούν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και τη δημοκρατία σε μια λέξη κενή νοήματος να συνεχίζουν να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η δική της απάντηση.

Ρίχνοντας χθες την τελευταία βολή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «όχι μόνον υιοθετεί πλήρως τις εξτρεμιστικές θέσεις Παναγούλη, αλλά είναι και δέσμιος της πλέον ακραίας συνιστώσας του…».

ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK. Το κλίμα πολιτικής εκτράχυνσης ήρθε χθες το απόγευμα να επιβαρύνει και ένα εξόχως προκλητικό σχόλιο του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστού φωτορεπόρτερ Ντίμη Αργυρόπουλου, που στοχοποιούσε τον Γιάννη Στουρνάρα. Με αφορμή τον φάκελο με τη σφαίρα που ταχυδρομήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Καμμένου ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook το εξής σχόλιο: «Μα την άλλη φορά θα τους τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα».

Το σχόλιο προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ανάρτηση» και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, καλώντας παράλληλα τον Πάνο Καμμένο να καταδικάσει «ξεκάθαρα, άμεσα και εμπράκτως την απαράδεκτη «παρότρυνση» του συνεργάτη του, αλλιώς θα είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός». Ο Ντίμης Αργυρόπουλος επανήλθε λίγο αργότερα με νεότερο σχόλιο, αναφέροντας ότι «έκανε πλάκα» και πως «λυπάται γιατί στη ΝΔ όλα τα παίρνουν πολύ σοβαρά».

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ

Αμείλικτες κυρώσεις

Εάν από τη Δικαιοσύνη προκύψει ότι μετά τη σύλληψη υφίσταται βασανισμός, σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι. Η χώρα είναι

ένα κράτος δικαίου, δεν επιτρέπει να βασανίζεται κανένας κρατούμενος. Αν αποδειχθεί βασανισμός θα επιβληθούν οι κυρώσεις σε αυτόν που το έπραξε. Και οι κυρώσεις του νόμου θα είναι αμείλικτες… Με όμηρο και με Καλάσνικοφ θα μπορούσαμε να έχουμε ποταμό αίματος

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Ούτε η χούντα…

Οι βασανιστές της χούντας φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού. Σήμερα η κυβέρνηση της τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα… Ας δώσει η κυβέρνηση του Τριωδίου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί.