Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της «συμμορίας των 16» που συνδέονται με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Την ίδια ώρα καθώς έρχονται στο φως νέες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των πρωταγωνιστών, προκύπτει ότι η συμμορία ένιωθε παντοδύναμη- «είμαστε εξπρές σέρβις, μπορούμε να τελειώσουμε οποιονδήποτε», λένε μεταξύ τους. Παράλληλα μιλάνε με απίστευτο κυνισμό για σχεδιαζόμενες δολοφονίες: «Θα τον στείλω στη μάνα του με μια τρύπα στο κεφάλι», λέει ο Βλαστός για τον «εχθρό του» Κώστα Ναστούλη. Σε άλλους διαλόγους δηλώνουν ότι έχουν προσβάσεις παντού, και σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

Οι κατηγορούμενοι για τους οποίους οι δικαστές έδειξαν τον δρόμο που οδηγεί στον Κορυδαλλό είναι οι:

● Απ. Πετράκης: Άσκησε το δικαίωμα της σιωπής που του παρέχει ο νόμος, καθώς- όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Σ. Κεχαγιόγλου- δεν είχαν πλήρη εικόνα της δικογραφίας.

● Εμ. Σκαρλάτος: Αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην απαγωγή και υποστήριξε ότι «μέχρι τις 8 Ιανουαρίου ήμουν στη Βιέννη και όλο τον υπόλοιπο μήνα ήμουν στην Κρήτη, εκτός από τις 15 Ιανουαρίου που ανέβηκα στην Αθήνα και αγόρασα αυτοκίνητο». Ζήτησε, μάλιστα μέσω του συνηγόρου του Α. Πάρσαλη, να ελεγχθεί το κινητό του από την ανακρίτρια ώστε να αποδειχθεί η α λήθεια των ισχυρισμών του.

● Αρ. Κλεφτογιάννης: Αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν δέχτηκε να απολογηθεί.

● Πολυτίμη Γεώργα, φίλη του Ιωαν. Σκαφτούρου, η οποία υποστήριξε: Όταν μου ζητάει να τον βοηθήσω είτε μεταφέροντας σε αυτόν κάποια πράγματα ή πληρώνοντας κάποιες υποχρεώσεις του παίρνοντας χρήματα από τη μητέρα του, εγώ το πράττω χωρίς δισταγμό αφού δεν είχα ούτε έχω συναίσθηση ότι έκανα κάτι παράνομο.

Η κατηγορούμενη στο υπόμνημά της, μέσω του δικηγόρου της κ. Γιάννη Μαρκουλάκου, έθεσε και ζήτημα μη νόμιμης καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν αποδεικτική αξία.

Το Αυτόφωρο έσωσε τον Σ. Μοχάμεντ

ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ για τη ρύθμιση λεπτομερειών σχετικά με την επικείμενη εκτέλεση του συμβολαίου για τον επιχειρηματία Σ. Μοχάμεντ περιέχουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων. Όπως γίνεται σαφές, κίνητρο της δολοφονίας είναι χρέη του προς το συνδικάτο.

«Τον εισαγγελέα τον λένε Παπ…»

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και με εισαγγελείς διατείνονταν ότι είχαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο συνδικάτο του εγκλήματος.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος ανάμεσα στον Γιάννη Σκαφτούρο και τη σύντροφό του Πωλίνα Γεώργα.

ΓΕΩΡΓΑ: Με πήρε αυτός ο Νίκος.

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ααα… ΓΕΩΡΓΑ: Και μου είπε ότι τον εισαγγελέα…

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ναι. ΓΕΩΡΓΑ: Τον λένε Παπ…. ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Παπ… έτσι;

ΓΕΩΡΓΑ: Ναι. ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Εντάξει. Έγινε.

ΓΕΩΡΓΑ: Να σου πω και θα με πάρει αύριο να… άμα θες κάνα ραντεβού για να μιλήσετε.

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ε, εντάξει. ΓΕΩΡΓΑ: Θες να του πω απόγευμα;

ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ: Ναι, αύριο απογευματάκι ραντεβού 5.30 εκεί.

ΓΕΩΡΓΑ: Εντάξει.

«Αυτός ήτανε στη 17, αυτός ήταν η Αρχή…»

ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ του σε εταιρεία χωματουργικών έργων, Χρ. Καλογρίτσα επικαλείται σε συνομιλίες του με τον Π. Βλαστό, κατηγορούμενος. Μάλιστα, σε μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που γίνεται από το κινητό τηλέφωνο του προς το κινητό του Βλαστού, δίνει στον Βλαστό τον Χρ. Καλογρίτσα. Μεταξύ τους ακολουθεί φιλικός διάλογος. Σε επόμενη επικοινωνία του με τον Βλαστό, μάλιστα, τού λέει ότι ο Χρ. Καλογρίτσας «τον γουστάρει».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το βράδυ ο δικηγόρος Κ. Ντάλτας, για λογαριασμό του πελάτη του κ. Χρ. Καλογρίτσα, αναφέρεται: «Σε κάποια χρονική συγκυρία του ζήτησε να μιλήσει με κάποια δικηγόρο, εντολέας της οποίας κρατείτο τάχα άδικα στη φυλακή. Όταν αυτό έγινε και αφού άκουσε ό,τι αυτή είχε να του διηγηθεί, προσποιήθηκε ότι τάχα θα δείξει ενδιαφέρον και του ζήτησε να μην τον ξαναενοχλήσει για το θέμα αυτό. Δυστυχώς κάποια στιγμή σε συνομιλία του τού έτεινε το τηλέφωνο και του ζήτησε να πει μια “καλησπέρα”, πράγμα το οποίο έκανε». Επιπλέον στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ντάλτας επισημαίνει τη μυθομανία, όπως λέει, του κατηγορούμενου («αναφέρεται στον κ. Καλογρίτσα επανειλημμένα ως εν ενεργεία αρχηγό της 17Ν») και διευκρινίζει ότι ουδέποτε ο πελάτης του υπέβαλε ή μετέφερε αίτημα του κατητγορούμενου, που αφορούσε τον Π. Βλαστό σε οποιονδήποτε. Τέλος, τονίζει ότι ο πελάτης του άμεσα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.