Η Μονακό συνεχίζει τη «μάχη» της για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ, καθώς το δικαστήριο του Πριγκιπάτου έδωσε νέα προθεσμία στον σύλλογο.
Η «Roca Team» καλείται μέχρι τις 30 Ιουλίου να παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο για τη διαχείριση των οικονομικών της, αλλά και τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι το υπάρχον χρέος θα αντιμετωπιστεί σταδιακά. Το ποσό που βαραίνει τον σύλλογο ανέρχεται περίπου στα 24 εκατομμύρια ευρώ.
Η ελπίδα της Μονακό βρίσκεται πλέον στους νέους επενδυτές, με το αμερικανικό fund υπό τον Τζαμάλ Μάσμπερν και τη στήριξη δύο ακόμη πρώην All-Star του NBA να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση της ομάδας.
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να αναλάβουν τόσο το χρέος όσο και τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου.
Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές περιμένουν ακόμη τις επίσημες αποδείξεις χρηματοδότησης πριν εγκρίνουν τη μεταβίβαση των μετοχών. Σε περίπτωση που ο φάκελος δεν εγκριθεί, η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί σε νέες δικαστικές εξελίξεις.
⚖️ L’AS Monaco et Jamal Mashburn obtiennent un nouveau délai !
⌛️ Le club de la Principauté et son repreneur ont jusqu’à jeudi, 23h59, pour présenter à la FFBB tous les documents nécessaires à l’engagement en #BetclicÉLITE.
🇲🇨 https://t.co/LJOva7h2A3 pic.twitter.com/deY8Mshy3G
— BeBasket (@Be_BasketFr) July 28, 2026