Οριοθετήθηκε πλήρως η φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η εικόνα από το μέτωπο είναι πλέον πλήρως ελεγχόμενη, μετά την άμεση και ισχυρή κινητοποίηση των αρχών.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, σε αραιοκατοικημένη περιοχή νότια της Πυλαίας, κοντά στο Μουσικό Σχολείο, κατά τις πληροφορίες της πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και την υποστήριξη 3 ομάδων πεζοπόρου τμήματος ΕΜΟΔΕ, ενώ από αέρος συνέτρεξαν τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα για ρίψεις νερού.

Στις 17:20 είχε εκδοθεί νέο μήνυμα από το 112, ενημερώνοντας για την πυρκαγιά και καλώντας όσους βρίσκονταν στην περιοχή του μουσικού σχολείου Πυλαίας να απομακρυνθούν προς την Πυλαία, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών, ενώ περίπου στις 17:00 είχε ηχήσει για πρώτη φορά το 112 για προληπτική ετοιμότητα.

Περίπου στις 17:00 ήχησε για πρώτη φορά το 112, προειδοποιώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.