Σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής παραμένει το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς το τελευταίο 24ωρο (από τις 18:00 της 23ης Ιουλίου έως τις 18:00 της 24ης Ιουλίου) εκδηλώθηκαν συνολικά 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

  • 62 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, χάρη στην ταχεία κινητοποίηση των δυνάμεων.
  • 8 μέτωπα παραμένουν σε εξέλιξη, με τις επιχειρήσεις κατάσβεσης να βρίσκονται συνεχώς σε πλήρη εξέλιξη.

Στο «μικροσκόπιο» της ΔΑΕΕ τα αίτια

Τις έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης των εστιών έχουν αναλάβει τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και εξειδικευμένα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Έκκληση για αυξημένη προσοχή

Με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν καθημερινά μάχη με τις διαδοχικές ενάρξεις, το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και, σε περίπτωση συμβάντος, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την ασφάλειά τους.

Το Σάββατο πάντως σε κατηγορία κινδύνου 4 («πολύ υψηλή») βρίσκεται μόνο η Ρόδος, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος σε περιοχές της νησιωτικής χώρας.