Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίασε ο Αρσέν Βενγκέρ τη επικείμενη μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στην Άρσεναλ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Έλληνας διεθνής διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να πετύχει στους «κανονιέρηδες».

Ο πρώην τεχνικός της λονδρέζικης ομάδας αποκάλυψε ότι παρακολουθεί τον Τζόλη εδώ και αρκετό καιρό, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της Άρσεναλ.

«Παρακολουθώ τον Τζόλη εδώ και πολύ καιρό. Μου θυμίζει τον τύπο παίκτη που οι φίλαθλοι της Άρσεναλ πάντα εκτιμούσαν: ατρόμητος, έξυπνος και ποτέ δεν κρύβεται από την μπάλα. Είναι από εκείνους που κάνουν το ποδόσφαιρο να φαίνεται απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βενγκέρ στάθηκε και στη στρατηγική που ακολουθεί διαχρονικά ο σύλλογος στις μεταγραφές, επισημαίνοντας πως η Άρσεναλ δεν περιμένει να εκτοξευθεί η αξία ενός ποδοσφαιριστή πριν κινηθεί για την απόκτησή του.

«Πολλοί σύλλογοι περιμένουν μέχρι ένας παίκτης να γίνει σούπερ σταρ για να τον αποκτήσουν. Η Άρσεναλ πάντοτε πίστευε στον εντοπισμό ταλέντων πριν αρχίσει να μιλά γι’ αυτά όλη η Ευρώπη. Έτσι δημιουργούνται οι μεγάλες ομάδες», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Γάλλος προπονητής εμφανίστηκε βέβαιος για το μέλλον του Έλληνα εξτρέμ, υποστηρίζοντας πως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τα επόμενα χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης στη θέση του.

«Μην εκπλαγείτε αν σε λίγα χρόνια όλοι λένε ότι πάντα ήξεραν πως ο Τζόλης θα γινόταν ένας από τους καλύτερους εξτρέμ της Ευρώπης. Το ποδόσφαιρο έχει τον τρόπο να ξαναγράφει την ιστορία όταν έρχεται η επιτυχία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.