Η δημιουργία ενός ενιαίου, ελεύθερου και πράσινου Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της Αθήνας και των όμορων δήμων. Σε μια πρωτεύουσα που υποφέρει από την έλλειψη ελεύθερων χώρων και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης ως «πνεύμονα» πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής δεν είναι απλώς μια αισθητική παρέμβαση, αλλά μια ανάγκη επιβίωσης για το Λεκανοπέδιο.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, με αποκορύφωμα την καταστροφή στο θέατρο Μπάντμιντον, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για άμεση δράση. Μέσα από τη θεσμική πίεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εκπόνηση συγκεκριμένων πολεοδομικών μελετών, επιχειρείται να μπει ένα τέλος στην πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων και την αδράνεια των κρατικών φορέων, προκειμένου το Γουδή να αποδοθεί επιτέλους στους πολίτες ως ένας ενιαίος, προστατευμένος δημόσιος χώρος.
Ανάρτηση Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή
ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ.
Η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, ως βασικού πνεύμονα πρασίνου για όλο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας, αποτελεί βασικό στόχο του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τους Δήμους Ζωγράφου και Παπάγου.
Προχωρήσαμε στην εκπόνηση πολεοδομικής μελέτης και σε προτάσεις έργων άμεσης παρέμβασης για την ανάδειξη του πυρήνα του Πάρκου και αντιμετώπισης των προβληματικών καταστάσεων στον χώρο.
Η καταστροφή του Μπάντμιντον -πέρα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόχων- επιβάλλει την αλλαγή στάσης εκ μέρους των αρμόδιων δημόσιων φορέων και την ουσιαστική συνεργασία τους με την Αυτοδιοίκηση, χωρίς στεγανά και αντιπαλότητες.
Το παράδειγμα της απόδοσης κτιρίου της περιοχής από το ΥΕΘΑ σε πολιτιστικές χρήσεις, δείχνει τον δρόμο της συνεργασίας προς όφελος των πολιτών.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Εμείς θα επιμείνουμε με τις συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις μας.
Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, εδώ: https://www.facebook.com/share/p/14rf3CKYubR/?mibextid=wwXIfr