Την αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια γραμματέας του κόμματος Αναστασία Σαπουνά, μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία του κόμματος.
Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, προέχει η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.
Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει μέσω Facebook ότι uέμα αναβολής της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται.
Όπως λέει, η παραίτηση Φάμελλου ήταν η σωστή κίνηση που ανταποκρίνεται και σε δικό του αίτημα, ενώ τονίζει πως τώρα είναι που η συνεδρίαση της ΚΕ είναι περισσότερο απαραίτητη.
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!!!
Τώρα που ορθώς παραιτήθηκε ο Φάμελλος, όπως είχα ζητήσει, είναι μια φορά παραπάνω απαραίτητη η συνεδρίασή της!!
Η Κεντρική Επιτροπή συγκλήθηκε με αίτημα από υπογραφές μελών της και δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ.
Κανονικά λοιπόν ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο WYNDHAM ATHENS στην πλατεία Καραϊσκάκη !!
Κατά της αναβολής της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκε και ο Νίκος Παππάς.
Η ανάρτηση του Νίκου Παππά:
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κόμμα πρέπει να προχωρήσει συλλογικά. Ουδείς έχει αρμοδιότητα αναβολής της κεντρικής επιτροπής. Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης.
Ερωτηθείσα για τις τοποθετήσεις των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σαπουνά διεμήνυσε ότι εκείνη είναι που ασκεί τα καθήκοντα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αφού έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος, θα συγκαλέω την Πολιτική Γραμματεία για να προχωρήσουμε. Δεν θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αφού δεν υπάρχει πρόεδρος για να εισηγηθεί».








