Ένας μετανάστης από το Σουδάν έχασε τη ζωή του στη Σάμο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του όρμου Ισιδώρου. Ο άνδρας αγνοούνταν μετά τον εντοπισμό λέμβου με αλλοδαπούς και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η σορός του βρέθηκε από ιδιώτη δύτη που συμμετείχε στις έρευνες.
Οι 35 επιβαίνοντες της λέμβου διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβάσου. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου για την προβλεπόμενη διαδικασία καταγραφής.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτό ασθενοφόρο, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.