Η ήττα από τη Ρουμανία έφερε έντονο προβληματισμό για την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας, ωστόσο ο κόσμος της «γαλανόλευκης» έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Πορτογαλία.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τα εισιτήρια για την αποψινή αναμέτρηση στη Sunel Arena (19:30) εξαντλήθηκαν, με το γήπεδο να αναμένεται κατάμεστο.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη καλείται να επιστρέψει στις νίκες, καθώς χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Πορτογαλία για να ολοκληρώσει την πρώτη προκριματική φάση με ρεκόρ 4-2 και να μεταφέρει σημαντική συγκομιδή στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.

Εφόσον τα καταφέρει, η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της απέναντι σε Ισπανία, Ουκρανία και Γεωργία, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Οι φίλοι του μπάσκετ απέδειξαν για μία ακόμη φορά έμπρακτα την στήριξή τους στην Επίσημη Αγαπημένη. Τα εισιτήρια για την αποψινή αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Πορτογαλία (19:30, ΕΡΤ1) για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 εξαντλήθηκαν.

Η Sunel Arena των Άνω Λιοσίων θα ντυθεί στα γαλανόλευκα και το φίλαθλο κοινό θα δώσει ώθηση στην ελληνική ομάδα να ολοκληρώσει με νίκη το πρώτο στάδιο πρόκρισης στα τελικά του Κατάρ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ευχαριστεί τους φιλάθλους που είναι #pantadipla στο πλευρό της Επίσημης Αγαπημένης»!