Γενναία μάχη ενάντια στις φλόγες και στους ισχυρούς ανέμους δίνουν από το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση περίπου στις 20:30 μαίνεται ανάμεσα στην Ανθούπολη, τη Γαλήνη και τη Φιλοθέη, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο σπίτια και υποδομές, με ένα εργοστάσιο λιπαντικών να έχει ήδη τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ απειλείται και ένα εργοστάσιο χαρτικών.

Από νωρίς έχει σταλεί μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ανθούπολης και ήδη έχει εκκενωθεί προληπτικά το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων», με τους 157 τρόφιμους να μεταφέρονται με πούλμαν και ασθενοφόρα είτε στο δημοτικό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο» είτε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Φωτιά-Ωραιόκαστρο: Συγκλονίζει βίντεο από την εκκένωση ΑμεΑ από «Αγ.Παντελεημονας» σε Κονταξοπουλειο ThessPost - Εκκενώθηκε το ίδρυμα ΑμεΑ Αγ. Παντελεήμων - Στο Κονταξοπούλειο οι τρόφιμοι

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύμφωνα με το thestival.gr, το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο και πλησιάζει την περιοχή της Φιλοθέης.

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ /EUROKINISSI

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ /EUROKINISSI

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Thestival.gr Φωτιά στο Ωραιόκαστρο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI

Στο σημείο έχει σπεύσει εξ αρχής μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που στη συνέχεια ενισχύθηκε περαιτέρω. Επί του παρόντος για την κατάσβεση επιχειρούν 74 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και εθελοντές. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Δερβένι Ωραιοκάστρου και στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο ένας 66χρονος άνδρας και ο 12χρονος γιος του, ενώ η μητέρα νοσηλεύεται με εγκαύματα.