Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από το σφοδρό κύμα επιθέσεων που έπληξε το Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 90 τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για το φονικότερο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο από την αρχή του έτους. Τον περασμένο Μάιο, 24 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από παρόμοια ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέκοψε την επίσκεψή του στην Ιρλανδία και επέστρεψε εσπευσμένα στη χώρα του. Επισκέφθηκε μια εννιαώροφη πολυκατοικία που έχει εν μέρει καταστραφεί και απέδωσε ευθύνες στους συμμάχους της Ουκρανίας για την καθυστέρηση στην παράδοση των υποσχεθέντων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

«Αν οι εταίροι μας είχαν υλοποιήσει τις υποσχέσεις τους εγκαίρως, νομίζω ότι θα είχαμε σώσει περισσότερα σπίτια και ζωές σήμερα», δήλωσε ο Ζελένσκι, εμφανώς κουρασμένος και ταραγμένος. «Το μόνο που ζητάμε από τους εταίρους μας είναι απλώς να κάνουν αυτά που συμφωνήσαμε. Δεν ζητάμε περισσότερα», πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ανάρτησή του στο Telegram, ανακοίνωσε ότι η «μαζική επίθεση» πραγματοποιήθηκε με πυραύλους ακριβείας, μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχεύοντας στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς και αεροδρόμια στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας. Η Μόσχα υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τις πρόσφατες επιδρομές ουκρανικών drones στο ρωσικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000