Τη θέση ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2027 επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha το πρωί της Τρίτης (30/6). Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρης κάλπης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κυβερνητικής σταθερότητας και της ολοκλήρωσης του πλήρους πολιτικού κύκλου.
Όπως σημείωσε, «οι εκλογές θα γίνουν το 2027», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη θέση έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από τον πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια «τετριμμένη απάντηση», αλλά για στρατηγική επιλογή που στοχεύει στη θεσμοθέτηση σταθερών κυβερνητικών κύκλων.
Εξηγώντας τη στάση της κυβέρνησης, ανέφερε πως «ο λόγος που θέλει ο ίδιος να γίνουν οι εκλογές το 2027 είναι γιατί θέλει να εγκαθιδρύσει μία λογική σταθερών κύκλων και πιστεύει ότι η κάθε μέρα παραπάνω που έχει για την ολοκλήρωση του κύκλου» αποτελεί πολύτιμο χρόνο για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.
Ο κ. Μαρινάκης έδωσε και πρακτικό παράδειγμα, επισημαίνοντας ότι κάθε επιπλέον χρόνος διακυβέρνησης σημαίνει «μία ακόμη ευκαιρία να παραδοθεί ένα κέντρο υγείας ή ένα καλύτερο σχολείο». Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε τη σύνδεση της πολιτικής σταθερότητας με την αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή πολιτικών.
Παύλος Μαρινάκης: Ο χρόνος έχει σημασία
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για να αξιολογηθεί δίκαια μια κυβέρνηση που στηρίζεται στον προγραμματικό της λόγο, «ο χρόνος έχει σημασία». Όπως είπε, η διάρκεια της θητείας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το τελικό πολιτικό αποτύπωμα και την αποτίμηση του έργου της.
Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια που θέλουν εκλογές το φθινόπωρο, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν βάση». Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «ιστορικά, για να είμαστε δίκαιοι, ποτέ δεν έχουν προαναγγελθεί πρόωρες εκλογές και ειδικά όταν μπαίνεις στον τελευταίο χρόνο».
Οι περιοδείες του πρωθυπουργού
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Παύλος Μαρινάκης εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός ξεκινά τις περιοδείες του πριν από την προεκλογική περίοδο. Όπως ανέφερε, οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής παρουσίας και δεν αποτελούν αποκλειστικά προεκλογική δραστηριότητα.