Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές, δεν προκύπτει ότι ο θάνατος της 83χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Νικήτη Χαλκιδικής, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιατροδικαστού, ο θάνατός της προσδιορίζεται χρονικά πριν από 20 έως 30 ημέρες. Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροτομής. Τη γυναίκα εντόπισε νεκρή η κόρη της, η οποία κάλεσε την Αστυνομία λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.
Η αποκάλυψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2026, όταν η κόρη της 83χρονης, που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, επισκέφθηκε το σπίτι της μητέρας της. Εκεί βρέθηκε μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα και ενημέρωσε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσουν τον χώρο και τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας. Από την πρώτη εικόνα δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, ενώ δεν εντοπίστηκαν εμφανή σημάδια βίαιου θανάτου ή αίματος.
Αντίστοιχα, η αρχική αυτοψία του ιατροδικαστή δεν έδειξε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Οι Αρχές συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου.
Τα ακριβή αίτια αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροψία και τη νεκροτομή που θα ακολουθήσουν. Η 83χρονη φέρεται να παρέμεινε εβδομάδες νεκρή μέσα στο σπίτι της χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους γείτονες, γεγονός που εγείρει ερωτήματα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Νικήτης.







