Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Erminio με ισχυρές βροχές και καιταγίδες να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Απο νωρίς το μεσημέρι τα φαινόμενα επηρεάζουν και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής χωρίς να παρατηρείται μέχρι στιγμής κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το μεσημέρι μίλησε στο Mega κάνοντας μία πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες και πώς τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την περιοχή της Αττικής.

Live η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες:

Οι πιο δύσκολες ώρες για την Αττική

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος το πιο δύσκολο τετράωρο για την Αττική θα είναι το διάστημα από τις 18:00 έως και τις 22:00 το βράδυ με πιθανές εξάρσεις των φαινομένων με πολύ ισχυρές βροχές.

Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο δύναται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο δύσκολο θα είναι το βράδυ και στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και τις Σποράδες αλλά και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίου όπου αναμένεται σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο με έντονες βροχές και καταιγίδες οι οποίες ωστόσο θα είναι περιορισμένες και όχι τόσο εκτεταμένες. Προβλήματα αναμένεται να προκαλέσουν και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα συνεχίσουν να πνέουν στις πιο βόρειες περιοχές της χώρας -από τις Σποράδες και πάνω- με ένταση που θα φτάσει ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο του Mega: