Με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα κυλήσει και η Πέμπτη, καθώς η κακοκαιρία επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας έντονα και κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα. Ωστόσο, από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση, με τον καιρό να βελτιώνεται αισθητά το Σάββατο, αν και η αστάθεια δεν θα λείψει πλήρως.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα την Πέμπτη

Την Πέμπτη 2 Απριλίου, ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος στο σύνολο της χώρας, με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονα έως και ισχυρά, παρουσιάζοντας διαφοροποίηση τόσο στη διάρκεια όσο και στην έντασή τους.

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι αργά τη νύχτα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, έως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα θα επηρεαστεί η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως σε Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σέρρες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ από το μεσημέρι έως και αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν και την Κρήτη, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Από αργά το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση ακόμη και στα 9 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν πρόσκαιρα βορειοανατολικοί άνεμοι ίδιας έντασης.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία 

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με μικρή πτώση στα νότια, φτάνοντας τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Παρασκευή

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, ο καιρός θα παραμείνει άστατος, ωστόσο τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές. Οι πιο οργανωμένες βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, καθώς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σαφή υποχώρηση, ενώ δεν θα λείψουν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή, φτάνοντας τους 15 με 17 βαθμούς και τοπικά στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση το Σάββατο με τοπική αστάθεια

Το Σάββατο 4 Απριλίου, η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν διαστήματα ηλιοφάνειας, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα είναι κυρίως δυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κατά τόπους.

Ελίνα Καρέτσου

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.