Η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της, προκειμένου να αφιερωθεί πλήρως στην υποψηφιότητά της για τον δήμο του Παρισιού, ενόψει των δημοτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο κανάλι BMFTV, η Ντατί απέστειλε γραπτώς την παραίτησή της με επιστολή προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Το γραφείο του Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχαριστώντας τη Ντατί για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον γαλλικό λαό τα τελευταία δύο χρόνια και εκφράζοντάς της «την πλήρη στήριξή του» στην προεκλογική της προσπάθεια.
Η Ντατί θεωρείται φαβορί για τη δημαρχία του Παρισιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop, ωστόσο η τελική αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαρτίου.
- Τραμπ: Χρειαζόμαστε ακόμα δύο εβδομάδες για να πλήξουμε όλους τους ιρανικούς στόχους
- Φρίκη στην Κρήτη: «Κλειδί» η κατάθεση της 7χρονης κόρης του ζεύγους για τον τραυματισμό της μητέρας του από τον πατέρα του
- Μαρία Καρυστιανού: Η συγκινητική ανάρτηση για τη Γιορτή της Μητέρας – «Για εμένα η μητρότητα ξαφνικά άλλαξε μορφή»






