Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε απόψε ότι η νίκη της χώρας του στον πόλεμο με το Ιράν συνιστά «μια ευκαιρία» για να επεκτείνει τις ειρηνευτικές συμφωνίες με άλλες χώρες της περιοχής και ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «εργάζεται με ενθουσιασμό» για να το επιτύχει αυτό.
O Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του στο οποίο λέει: «Πολεμήσαμε με αποφασιστικότητα εναντίον του Ιράν και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Αυτή η νίκη ανοίγει τον δρόμο για να επεκτείνουμε εντυπωσιακά τις ειρηνευτικές συμφωνίες».
Τέλος σύμφωνα με τον Νετανιάχου, εκτός από την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και τη νίκη επί της Χαμάς, «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιριών τις οποίες δεν θα πρέπει να χάσουμε, ούτε για μία ημέρα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Champions League: «Καθάρισε» μέσα στο Λίβερπουλ η Παρί Σεν Ζερμέν, νέα νίκη με 2-0 και δις σκόρερ τον Ντεμπελέ
- Champions League: Άντεξε η Ατλέτικο Μαδρίτης, πρόκριση στα ημιτελικά, παρά το 2-1 της Μπαρτσελόνα
- FIFA: Σκέψεις να ζητήσει από τον Τραμπ την παύση των επιδρομών του ICE κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2026






