Οι σεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τη Σαντορίνη με τις εικόνες από το νησί να θυμίζουν την περίοδο της πανδημίας, με χιλιάδες κατοίκων να έχουν αποχωρήσει.
Αν και η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, κάθε δόνηση απομειώνει σταδιακά την ενέργεια του φαινομένου, κάνοντας την κατάσταση ελαφρώς καλύτερη.
Η σεισμική δραστηριότητα εντοπίζεται στο νησί της Ανύδρου αλλά όπως είπε από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο νησί «καταλήξαμε πως δεν υπάρχει ενεργοποίηση του μεγάλου ρήγματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος τόνισε το πρωί της Κυριακής στο MEGA πως «μειωθεί το ενδεχόμενου μεγάλου σεισμού αλλά δεν έχει απομακρυνθεί ως πιθανότητα».
Οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια ολοκληρώθηκαν σε Σαντορίνη και Αμοργό το απόγευμα του Σαββάτου. Τα κτίρια σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες έχουν κριθεί κατάλληλα.
Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ.
Όλες οι εξελίξεις:
- Αναφορές ότι σκοτώθηκαν ο υπουργός Άμυνας του Ιράν και ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης
- Ανάλυση του BBC για την επίθεση στην Τεχεράνη: Μια επικίνδυνη στιγμή, αλλά ΗΠΑ και Ισραήλ βλέπουν μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
- Γιώργος Μαζωνάκης: Με μουστάκι εμφανίστηκε στα μπουζούκια μετά την επέμβαση στη χολή






