Μια κόλαση φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Πύρινες «γλώσσες» καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μ’ ελαφρά τραύματα, ανάμεσά τους ένα παιδί. Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από τα σπίτια τους. Πάνω από πενήντα χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

«Ο άνεμος έφερε τη φωτιά μέσα σε αυτό το μηχανουργείο πίσω μου και έκαψε τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά και όπως μπορείτε να δείτε ο άνεμος δεν λέει να σταματήσει. Οι προειδοποιήσεις έχουν παραταθεί σε πολλές περιοχές μέχρι αύριο το πρωί, άρα θα έχουμε άλλη μία επικίνδυνη νύχτα», μετέδωσε σήμερα (18/6) ένας Αμερικανός ρεπόρτερ.

Εκατοντάδες πυροσβέστες και δεκάδες ελικόπτερα δίνουν μάχη με τον χρόνο, ούτως ώστε να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Η μάχη, όμως, είναι άνιση, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν την επέκταση της φωτιάς.

Βίντεο από τον πύρινο εφιάλτη:

Κίνα: Εννέα νεκροί και 17 αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες

Εν τω μεταξύ, ολόκληρες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό στη νότια Κίνα. Γέφυρες καταρρέουν, αυτοκίνητα παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, δρόμοι πλημμυρίζουν.

Ομάδες διάσωσης απεγκλωβίζουν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια και τ’ αυτοκίνητά τους. Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 αγνοούνται.

Αυτόν τον μήνα, η νότια Κίνα πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις, ενώ η βόρεια από έντονη ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.