Εν μέσω θέρους

Δεν έχει ακόμα κατασταλάξει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο τι θα κάνει με τους αμφισβητίες του και αυτό είναι εμφανές. Ο ίδιος φέρεται να εξομολογήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα τις προθέσεις του για εκλογικό αιφνιδιασμό εντός του καλοκαιριού σε πρόσωπο που συνάντησε σε μη πολιτική εκδήλωση (ας πούμε ότι και οι δύο πλευρές είχαν πατρικές υποχρεώσεις).

Οι σκέψεις αυτές μια μέρα μετά έγιναν δημόσιες –και στη Χαριλάου Τρικούπη έγιναν αποδέκτες παραπόνων από τις οργανώσεις, που ύστερα από ένα χρόνο διαρκών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν είδαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να τρέχουν για κάλπες εν μέσω θέρους και καύσωνα.

Παρέμβαση Χριστοδουλάκη

Υπάρχει ένας βουλευτής που ακόμα, μια εβδομάδα και μια μέρα μετά τις κάλπες των ευρωεκλογών, δεν έχει βγάλει ούτε άχνα για το αποτέλεσμα ή τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ: ακούω πως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (τέως γραμματέας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής με διαχρονικά ανύπαρκτες έως ψυχρές σχέσεις με την πλευρά Ανδρουλάκη) θα τοποθετηθεί σήμερα δημόσια για τα όσα συμβαίνουν στον κεντροαριστερό χώρο.

Που οι πληροφορίες θέλουν να σκέφτεται το ενδεχόμενο να δηλώσει κι αυτός «παρών» σε μια ενδεχόμενη κάλπη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα ανακοινώσει σήμερα και τις προθέσεις του; Ενδεχομένως γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Rebranding

Δεν ξέρω πώς φάνηκε στους παλιούς αριστερούς που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη, από το ποίημα στο οποίο ο ποιητής «δεν παραδέχτηκε την ήττα», ως εναρκτήριο μήνυμα σε όσους μπαίνουν στο σάιτ του Ινστιτούτου.

Αυτό όμως που σίγουρα φαίνεται είναι πως το rebranding του πρώην πρωθυπουργού προχωράει, τουλάχιστον συμβολικά: κίονες αντί για ταύρους, κρεμ και ώχρα αντί για κόκκινο φόντο και ευρωπαϊκή πολιτική για την ειρήνη αντί της ανάμειξης στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – που, αλήθεια, θα του ήταν από υπερβολικά έως πολύ εύκολο.