Ολοκλήρωσε τις Πανελλαδικές εξετάσεις ο πιλότος, που δολοφόνησε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, έχοντας στόχο να περάσει σε κάποια σχολή ψυχολογίας ή κοινωνιολογίας.

Ο 33χρονος  κρατείτε στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Όπως έχει γίνει γνωστό, διάβαζε καθημερινά και συστηματικά, ενώ απασχολείται και στην οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη: «Το θέμα αυτό αφορά το δικαίωμα που έχει κάποιος κρατούμενος, ανεξαρτήτως αδικήματος που έχει κάνει, βρισκόμενος μέσα στη φυλακή να έχει τη δυνατότητα και να σωφρονιστεί αλλά και να εκπαιδευτεί για να γυρίσει στην κοινωνία. Δεν είναι ότι βγαίνει κάποιος κάθε μέρα έξω ή οτιδήποτε άλλο, μόνο σε κάποιες υποχρεωτικές παραστάσεις οι οποίες χρειάζονται στο πανεπιστήμιο. Δεν αποκτά την ελευθερία που νομίζουν κάποιοι. Όπως και ο δικός μου ο εντολέας, αλλά και κάθε ένας, έχει το δικαίωμα, προκειμένου να επιτύχει καλύτερο σωφρονισμό, να μπορεί να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εξετάσεις».

Όπως λέει ο ίδιος στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα!», «όλο αυτόν τον καιρό με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε γίνει δέκτες και παραπόνων και αντιδράσεων. Κάποιες φορές ταυτοποιούν εμάς του συνηγόρους, ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα, με τον δράστη. Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».

Σχετικά με τον πιλότο αναφέρει: «Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι προσηλωμένος στον σκοπό του και σίγουρα θα έκανε μια προετοιμασία. Και πέρυσι ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις σε εξέλιξη του Εφετείου που είχαμε, με πιο δύσκολες συνθήκες για αυτό και είχε σταματήσει και η διαδικασία των Πανελλαδικών».

Ξεσπούν οι μητέρες δολοφονημένων γυναικών

Την ίδια στιγμή, τρεις μητέρες που έχασαν τις κόρες τους ενώνουν τις φωνές τους, υποστηρίζοντας πως οι καθ’ ομολογίαν δολοφόνοι δε θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Είναι οι μαμάδες δολοφονημένων γυναικών που έχασαν τα παιδιά τους από τα χέρια των συντρόφων ή των συζύγων τους.

Η Ελένη Κρεμαστιώτη είναι η μητέρα της Ερατούς. Η Ερατώ δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγός της με μια καραμπίνα.

«Γιατί να πάει σε πανεπιστήμιο; Το δικαίωμα το είχαν τα δικά μας τα κορίτσια, που δεν είναι εδώ;»

«Τα δικά μας παιδιά δεν έχουν δεύτερες ευκαιρίες. Τις στέρησαν οι φονιάδες τους. Γιατί να έχουν οι καθ’ ομολογίαν δολοφόνοι το δικαίωμα της έφεσης; Είναι δολοφόνοι. Έκαναν κάτι με δόλο», λέει.

Η Ρόζα Φωτιάδου είναι η μητέρα της Σοφίας. Η Σοφία δολοφονήθηκε από τον πρώην άντρα μίας φίλης, απλώς επειδή την στήριξε.

«Όσο περνάει ο χρόνος, ο πόνος μεγαλώνει. Το μαχαίρι είναι μπηγμένο στο κόκκαλο μέχρι να πεθάνουμε. Έχουν αφαιρέσει ζωές. Έχουν αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι; Ποιος έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ζωή; Αυτοί είναι αμετανόητοι, κάνουν όνειρα. Συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτα», τονίζει.

Η Κατερίνα Κώτη είναι η μητέρα της Ντόρας. Η Ντόρα χώρισε μόλις είδε σημάδια κακοποίησης, αλλά ο κακοποιητής της, έστησε καρτέρι και την εκτέλεσε με μία καραμπίνα.

«Του δίνουν το δικαίωμα να πάει σε πανεπιστήμιο. Γιατί να πάει σε πανεπιστήμιο; Το δικαίωμα το είχαν τα δικά μας τα κορίτσια, που δεν είναι εδώ;», αναρωτιέται.