Είναι ελαφρώς σεξιστικό, αλλά θα το αποτολμήσω. Ακολουθώ την Τζόρτζια Μελόνι στο instagram επειδή τη βρίσκω γοητευτική. Ως γυναίκα και μόνο ως γυναίκα. Θα κάνω κλικ στο βίντεο ή στην επιλογή της μετάφρασης από τα ιταλικά. Με τον καιρό άρχισα να καταλαβαίνω κάποια κομμάτια της πολιτικής της. Θέλει να τη φωνάζουν με το μικρό της όνομα και είναι υπερήφανη που το κατάφερε. «Μη με προσφωνείτε ως πρόεδρο ή με το επίθετό μου. Είμαι η Τζόρτζια».

Δηλώνει μητέρα, Ιταλίδα, Ευρωπαία και χριστιανή. Και είναι υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών αν και η ίδια απέκτησε την κόρη της εκτός γάμου. Θεωρεί την Αριστερά πληγή για την Ευρώπη και διακρίνει μεγάλο κίνδυνο ισλαμοποίησης. Είχε πάει μέχρι και σε εκδήλωση του Ορμπαν για τον ρόλο της οικογένειας. Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox. Ταυτόχρονα έκλεισε συμφωνίες αμφιβόλου ηθικής (αλλά ποιος ασχολείται πια…) για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών που καταλήγουν στην Ιταλία. Για αυτή τη δουλειά προσέλαβε και τον Εντι Ράμα, καθώς η Αλβανία θα χρησιμοποιηθεί ως ιταλική φυλακή παράτυπων μεταναστών.

Κατηγορήθηκε για ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο στη δημόσια τηλεόραση και απάντησε λανσάροντας τον όρο «Telemeloni» καγχάζοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Βγήκε μάλιστα μπροστά στην κάμερα κουνώντας ένα χαρτί με διαγράμματα για τον χρόνο προβολής των προκατόχων της. Στηρίζει την Ουκρανία, κάνει παιχνίδι με την Ούρσουλα των Βρυξελλών, πλην όμως δεν απορρίπτει ούτε την πρόταση της Λεπέν για σύμπραξη και δημιουργία μίας μεγάλης ακροδεξιάς παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το «Time» ανήκει στις εκατό πιο επιδραστικές προσωπικότητες του κόσμου μας. Και στην Ιταλία διατηρεί δημοφιλία άνω του 40%. Δεν συζητάμε τώρα για το αν η πολιτική της είναι ακροδεξιά, χυδαία λαϊκίστικη κ.λπ. Ας προσεγγίσουμε τη Μελόνι εντελώς ψυχρά και αποστασιοποιημένα. Η περίπτωσή της είναι case study επιτυχίας. Διότι τι ακριβώς κάνει η Μελόνι; Μα, αυτό που πιστεύει και θα έκανε ο μέσος ιταλός οικογενειάρχης. Είμαστε με την Ουκρανία, με τις αξίες μας, δεν θέλουμε μετανάστες και οι ΛΟΑΤΚΙ το έχουν παρακάνει. Ακριβώς το σουξέ των ευρωεκλογών.