Σάλο είχε προκαλέσει πριν από ένα χρόνο η ψεύτικη συνέντευξη που είχε δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle για τον Σουμάχερ. Μάλιστα είχε προκάλεσε αντιδράσεις όταν έβαλε το πρόσωπο του Σουμάχερ στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου 2023, με τη συνοδευτική λεζάντα: “Αποκλειστική συνέντευξη”.

Το περιοδικό ανέφερε ότι ήταν η “πρώτη συνέντευξη” που έδωσε ο Schumacher μετά το ατύχημά του, προσθέτοντας: “Όχι πενιχρά, νεφελώδη μισόλογα από φίλους. Αλλά απαντήσεις από τον ίδιο! Από τον 54χρονο Σουμάχερ.

Mάλιστα, η  σκόνη από τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την ψεύτικη « Πρώτη συνέντευξη» δεν έχει κοπάσει και πλέον το εξώφυλλο του Die Aktuelle είχε εμφανίσει τον Μίκαελ Σουμάχερ χαμογελαστό στο εξώφυλλο γύρισε μπούμερανγκ, χάρη στα αντανακλαστικά της γυναίκα του Σουμάχερ,  Κορίνας που κινήθηκε εις βάρος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού,εξαιτίας της  ψεύτικης  «συνέντευξης» που έδωσε ο  επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 , όντας ένα δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα περιοδικό γράφει αναληθείς ειδήσεις για τον Σούμι. Το 2015, ένα γερμανικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό, το “Die Bunte”, είχε αναφέρει ότι ο Σουμάχερ περπάτησε. Η υπόθεση είχε φτάσει στα δικαστήρια με το περιοδικό να πληρώνει αποζημίωση 50.000 ευρώ στην οικογένεια Σουμάχερ.

Το γερμανικό περιοδικό καλείται τώρα, να πληρώσει 200.000 ευρώ ως αποζημίωση! Συγκεκριμένα, η οικογένεια επιβεβαίωσε την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου του Μονάχου και τον διακανονισμό 200.000 ευρώ από τον όμιλο Funke media, εκδότη του περιοδικού, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.